各位媽媽懷孕期間有冇dodo呀?

pigpig_mama
|

懷孕初期,有時好想dodo但又驚會影響Bb/ 小產,各位媽媽你地點做呀?
肥虎虎
|
pigpig_mama 發表於 19-3-3 11:21
懷孕初期,有時好想dodo但又驚會影響Bb/ 小產,各位媽媽你地點做呀?

初期當然唔得啦
s_for_samantha
|
19W無dodo過 驚宮縮/細菌感染
NoSan
|

每次懷孕都唔敢,辛苦爸爸忍下
pigpig_mama
|
NoSan 發表於 19-3-3 11:45
每次懷孕都唔敢,辛苦爸爸忍下

我見有d醫生話可以,而且會令媽媽放鬆, 所以問問大家意見
Luvbbying
|
都有呀(emoji)溫柔D其實唔會有太大影響。心情都會靚D
santse8584
|
pigpig_mama 發表於 19-3-3 12:16

醫生話week12後可以,同埋我無話流血流啡作小產果啲嘢,所以keep住有。當然大家都會小心咗,老公都溫柔啲,感覺係特別好,好感受到老公對我同BB嘅呵護同緊張。
我初期大約一星期一至兩次, week 18後密咗,大約隔日一次,而家week 21了
somhine
|
pigpig_mama 發表於 19-3-3 12:16

我有呀初期,溫柔啲就好,唔舒服嘅就停啦。有時情緒到好難忍
pigpig_mama
|
santse8584 發表於 19-3-3 13:02
醫生話week12後可以,同埋我無話流血流啡作小產果啲嘢,所以keep住有。當然大家都會小心咗,老公都溫柔啲 ...

Haha 多謝你回覆, 咁我地過咗12週再問問醫生啦。祝一切順利
pigpig_mama
|
somhine 發表於 19-3-3 13:15
我有呀初期,溫柔啲就好,唔舒服嘅就停啦。有時情緒到好難忍
...

多謝你回覆~ 同意有時真係好難忍heehee
可能Bb都感受到爸爸媽媽嘅愛呢
wing1990
|

孕中期就可以啦 but 老公要小心點 輕輕

fantasytong
|

有,第一胎初期都有中後期就無,今胎孕期反應大到中期都有但而家28w老公開始擔心。
做個靚太
|
我上一胎20週開始都有,不過好奇怪,明明有左之後,性慾比以前強,但愛愛時,又唔覺得舒服。。
Pink_girl
|
santse8584 發表於 19-3-3 13:02
醫生話week12後可以,同埋我無話流血流啡作小產果啲嘢,所以keep住有。當然大家都會小心咗,老公都溫柔啲 ...

請問你地仲有無用套?
小小郭c奶
|
我唔敢。因為有時發春夢都會宮縮,你地dodo時會宮縮嗎?
pigpig_mama
|
Pink_girl 發表於 19-3-3 22:22
請問你地仲有無用套?

應該要用啦,避免細菌感染
santse8584
|
Pink_girl 發表於 19-3-3 22:22
請問你地仲有無用套?

我哋無呀
ymyyy
|
回覆 pigpig_mama 的帖子

有啊,初期冇,踏入中期有,c6都忍唔住,一個星期一次,帶安全套同溫柔d就得啦。
KIMKIM85
|
小小郭c奶 發表於 19-3-3 23:04
我唔敢。因為有時發春夢都會宮縮,你地dodo時會宮縮嗎?

興奮子宮先會收縮 正常現象
小小郭c奶
|
KIMKIM85 發表於 19-3-4 02:04
興奮子宮先會收縮 正常現象

咁耐冇dodo﹐發夢都已經好興趣,次次宮縮到醒,如果dodo時太興奮宮縮得好緊要怕唔怕㗎?