母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

洋房

今日發生一件好唔開心的事,我到而家都未接受到。2點幾同老公bb去完市中心bb展買野,bb夠鐘食奶,就上去3/F餵奶,用用下間房有個阿姐不停拍門話要入嚟換片,我同老公都分別答咗幾次個女人,話我餵緊奶。但個女人繼續拍門仲走去搵商場sino職員過嚟,老公都醒目打去商場度投訴話有人騷擾,但與此同時,商場阿姐已用鎖匙打開餵奶室的門。我即時呆了之後癲咗。
嗰個位置喺男女廁所隔離,一出去就停車場,另一邊係商場食肆,我喺度門再關上的時間內不停見到出面男男女女小朋友經過,嗰刻我真係爆咗,我忍唔住大叫,我真係接受唔到咁樣俾人睇晒。呢件事我覺得要分享,大家真係要小心。

禁止訪問

洋房

JanCC 發表於 19-3-4 01:16
咁最後點?
你俾佢地走?
唔投訴?

當然有投訴,但我整理好衣衫行到出去嗰位媽媽已經閃咗(emoji)
嗰位媽媽勁過份,商場職員話嗰個媽媽話哺乳室個門壞咗開唔到所以要職員開門俾佢
開門嗰位商場職員喺我問佢有冇搞錯,點可以問都唔問就強行開門,我話俾人睇晒,佢仲答我冇人睇到,我即時更(emoji)(emoji)(emoji)
之後其他cs到場就道歉,話佢地處理不當,冇跟sop做同會check cctv, 仲話會送果籃補償

別墅

Bingzzz 發表於 19-3-4 01:33
當然有投訴,但我整理好衣衫行到出去嗰位媽媽已經閃咗(emoji)
嗰位媽媽勁過份,商場職員話嗰個媽媽話哺乳 ...

個職員用鎖匙開門前,唔識問下入面有冇人

個阿媽更加過份,都做左人阿媽,最基本禮貌都唔識,如何身教?

大宅

回覆樓主

上次我向呢個餵奶房等左好耐,排前面既媽媽,都幾明顯係內地人,我唔歧視佢內地黎,但佢入去係唔知做乜的!冇小朋友同行,亦唔係泵奶,因為佢只係拎住個細袋,點都冇可能有奶泵!
得兩間房,餵奶又係呢到換片又係呢到,真係唔知佢入去做咩!阻住晒真係有需要既人!
見完樓主你咁講我更加唔敢去餵奶,用餵奶巾算!
管理真係十分差!

洋房

bonnieonlyone 發表於 19-3-4 08:18
上次我向呢個餵奶房等左好耐,排前面既媽媽,都幾明顯係內地人,我唔歧視佢內地黎,但佢入去係唔知做乜的! ...

我都試過等半個鐘以上呀,咁都聽到知道其他媽媽bb都用緊,都要等啦

我個仔最衰就係唔鍾意俾餵奶巾comp住食,會發晒脾氣勁喊唔食

洋房

lovebb2018 發表於 19-3-4 07:06
個職員用鎖匙開門前,唔識問下入面有冇人

個阿媽更加過份,都做左人阿媽,最基本禮貌都唔識,如何 ...

係呀,商場職員係有問題,淨係聽到出面個媽媽講就開門

但我都真係勁嬲嗰個媽媽,佢點可以咁對人,佢係明知我們話餵緊奶架

大宅

Bingzzz 發表於 19-3-3 17:32
今日發生一件好唔開心的事,我到而家都未接受到。2點幾同老公bb去完市中心bb展買野,bb夠鐘食奶,就上去3/F ...

我都有類似經驗,以前去希慎地下層育嬰室,埋身餵左十分鐘左右出面係咁拍門,開頭同佢講有人,出面個女人仲係咁拍門,我老公以為佢聽唔到,但又怕再大聲嚇親個仔,就開左少少門同佢講餵緊奶等多陣,等唔到就去其他育嬰室先,點知個女人仲係咁拍,仲話:你咩態度?信唔信我影你地相PO上FB丫喇?!

我見個仔飲到分哂心都費事再餵,清左最谷𠴱啖就著衫出去,出到去見佢有個B之餘仲有個幾歲仔,真係家教好示範。

禁止訪問

男爵府

mgmismicgmic 發表於 19-3-5 16:48
我都有類似經驗,以前去希慎地下層育嬰室,埋身餵左十分鐘左右出面係咁拍門,開頭同佢講有人,出面個女人 ...

其實我覺得可能係有人在育嬰室煲煙,有人在育嬰室make love,又有人在育嬰室亂痾尿。
才會導致職員誤會,
導致真正使用的人也被誤會。

別墅

太過份啦!!!

別墅

回覆樓主:

勁過份囉真係!我會投訴sino 到總部要佢有個合理解釋...唔要佢d垃圾果籃去敷衍了事!!有乜可能問都唔問就用鎖鑰開左門⋯咁樣有冇人睇到都好 都會好尷尬 始終都餵緊奶!
如果係我都爆左 !!咁過份

侯爵府

mgmismicgmic 發表於 19-3-5 16:48
我都有類似經驗,以前去希慎地下層育嬰室,埋身餵左十分鐘左右出面係咁拍門,開頭同佢講有人,出面個女人 ...

我都遇話類似既
我等左半個鐘有多先餵到bb
剛坐低就有人拍門
我地就話餵緊奶
出門個媽媽由得佢幾歲既小朋友不停拍門
仲不停講話佢唔知细佬定细妹好餓要飲奶
但間餵奶房得一張櫈
有多張櫈我都唔介意一齊餵

我c6見個细路不停拍門
佢真係著左火架
我話算啦
细路識d 乜姐
都係佢阿媽唔教

啦啦聲餵完就比佢地餵
過左一陣我c6就講笑話
最乜頭先我地唔拍返佢門
等佢知餵緊奶比人不停拍門係點
我答佢:咪無聊,人地傻你又跟人傻

侯爵府

Bingzzz 發表於 19-3-3 17:32
今日發生一件好唔開心的事,我到而家都未接受到。2點幾同老公bb去完市中心bb展買野,bb夠鐘食奶,就上去3/F ...

我覺得好有問題
最緊要開門嗰個仲要係男既
我諗我會報警

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Mary媽咪 發表於 19-3-25 14:23
我覺得好有問題
最緊要開門嗰個仲要係男既
我諗我會報警

首頁

尾頁

跳至