網購天地

跳至
[淘寶] 淘寶黑店

首頁

尾頁

男爵府

今日遇到一間淘寶黑店, 手法之前未見過, 就係當你一下單, 個價就自動改左,唔係一件兩件,而係全部; 好多時買家無留意, 立即付款就中招, 甚至到收貨先發覺個價原來唔同左; 真係搏大霧.

別墅

回覆樓主:

比錢盡量唔好急,睇清楚銀碼先確認

翡翠宮

hkken04 發表於 19-3-3 19:19
今日遇到一間淘寶黑店, 手法之前未見過, 就係當你一下單, 個價就自動改左,唔係一件兩件,而係全部; 好多時買 ...

有無link望下?即係結算個價同購物車唔同?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

一向都係比錢要睇真真, 可能一刻間就改左優惠, 好似天貓超市, 一日價錢改幾次呀。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

回覆 lyh80115 的帖子

Link就唔放啦, 我唔係想唱衰佢, 只不過買左禁耐野, 第一次遇到,希望大家小心付款.佢唔係購物車同下單唔同, 而係當你一下單, 佢系統就自動改價; 所以若果用手機立即付款就有機會中招, 因為我用電腦付款, 所以一改價就有一個子畫面彈出來, 你立即知道個價唔周左. 而手機就只有一個訊息提示,你要拉落來先知, 一不留神就中招, 特別係若果有轉返港幣, 就好多時都係差唔多無為意.
因此我才開這個貼, 希望大家購物時小心有呢D蠱惑招數.

別墅

這麽狗
無唸過可以咁樣呃錢
以後要小心行事

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至