海參

Harley小朋友
|
你地會去邊到買海參,買禿參定刺參好啊,我想買的便便地用來煲下湯,土耳其既係咪唔好,我見好便宜,有冇好介紹阿?
claudiaman_86
|
Harley小朋友 發表於 19-3-3 19:49
你地會去邊到買海參,買禿參定刺參好啊,我想買的便便地用來煲下湯,土耳其既係咪唔好,我見好便宜,有冇好 ...

日本遼參功效會好d,雖然貴但好上奶
Hotcalbee
|
Harley小朋友 發表於 19-3-3 19:49
你地會去邊到買海參,買禿參定刺參好啊,我想買的便便地用來煲下湯,土耳其既係咪唔好,我見好便宜,有冇好 ...

Buy at 樓上
Harley小朋友
|
claudiaman_86 發表於 19-3-3 22:58

真噶?會上奶就好,你拿咩來燉湯?
Harley小朋友
|
claudiaman_86 發表於 19-3-3 22:58

買關西定北海道,價錢差成半?
|
回覆 Harley小朋友 的帖子

海參味甘性平,有補腎益精,養血潤燥的作用,加上海參不含膽固醇,蛋白質豐富,對餵母乳的媽媽有上奶作用。

我係買「頂級日本關東支幸縣4-5行針遼參」我陪月就燉[size=15.1008px]海參黑豆湯比我
Harley小朋友
|
claudiaman_86 發表於 19-3-4 11:35

海參味甘性平,有補腎益精,養血潤燥的作用,加上海參不含膽固醇,蛋白質豐富, ...

好喔,我都係燥底人士,到時都學你哽煲
|

係咪人人受得就唔知, 不過你最好問一問 ec先, 始終人人體質唔同
nenebb12
|
請問海參點整好?
我要做媽媽
|
我朋友飲章魚湯都好上奶亞,如果你係要上奶既話...
Harley小朋友
|
nenebb12 發表於 19-3-4 14:10
請問海參點整好?

你係想問發好左既定乾身果的?
moksamuel
|
唔識最好大公司買,樓上,合昌個D,一定唔會比人呃,買多左識先去其他
nenebb12
|
Harley小朋友 發表於 19-3-4 14:14
你係想問發好左既定乾身果的?

唔知海參應該要黎煲咩湯或者煮咩食好...(emoji)
Harley小朋友
|
nenebb12 發表於 19-3-4 17:00
唔知海參應該要黎煲咩湯或者煮咩食好...(emoji)

我正係燉過花旗參
GCHK
|
claudiaman_86 發表於 19-3-4 11:35

海參味甘性平,有補腎益精,養血潤燥的作用,加上海參不含膽固醇,蛋白質豐富, ...

原來咁樣,真係多謝你分享
|
GCHK 發表於 19-3-4 19:48
原來咁樣,真係多謝你分享

haha748494
|
呢排屋企食果D系北海道海蔘,兩三天就發好,99系焗海蔘都幾好味下。
RubyYu07
|
係上奶架…我坐月時我媽都經常煲海參
Harley小朋友
|
RubyYu07 發表於 19-3-4 21:28

係咪一定要刺參,澳洲果的得唔得?
GCHK
|
RubyYu07 發表於 19-3-4 21:28

點煲亞?我見有同事係燉冰糖