懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

klsabb 發表於 19-3-4 12:54
我如樓主你一樣係15 weeks. 好明白你既心情.
我6-7 weeks 已經係呢個心情.
到12 weeks 去度oscar + 私家驗 ...

我都做左Oscar +抽血,就係得果次醫生幫我照超聲波度頸皮,感恩係正常,亦見到手手腳腳頭心跳,抽血結果亦沒有收到電話,起碼總算過左一關,但只要無左果d拉扯呀,隱隱暗痛呀,肚皮緊呀既感覺,就會亂諗埋d唔好既野,實係控制唔到自己的

別墅

Ypysuki 發表於 19-3-4 07:46
懷孕15週有一天感覺係好舒服,跟住自己就會擔心係唔係個胎有問題,之後就用胎心機聽下,前幾日仲聽過,但果 ...

我都係15週,同你感受一樣,又係感覺唔到任何嘢,所以比較易擔心緊張。

珍珠宮

用胎心機如果唔識得揾位置只會令自己越來越擔心。

複式洋房

回覆樓主:

有d人無咁快feel到胎動架 我一胎18週,1胎21週先有少少感覺,比d信心bb,訓多d等佢長肉d,遲下就會feel到佢大大腳踢您架la,我陀個女時既中後期,有時2日都無特別感覺都驚我明白架,但係最後都平安出世,所以祝您同bb健健康康,順順利利呀~

大宅

我通常會check自己心跳,因為孕婦心跳都比平常人快好多,通常過80我就會好安心,行10分鐘平路可以上到一百,雖然唔知岩唔岩,但我個陣都係靠住哩樣野安慰自己,依家25周啦。
樓主加油(emoji)(emoji)

複式洋房

MrsSilviaChan 發表於 19-3-5 08:07
我通常會check自己心跳,因為孕婦心跳都比平常人快好多,通常過80我就會好安心,行10分鐘平路可以上到一百 ...

謝謝妳們,我會努力呢(emoji)(emoji)

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

準媽媽過份緊張喇,心情放輕鬆D,到懷孕中期,害喜狀況唔會一直持續。

首頁

尾頁

跳至