請問如果威院比左個照結構期, 仲要唔要出私家照?

karrywong
|
之前去威院做唐氏, 話頸皮厚2.4, 然後醫生比左個照結構期我
請問如果威院比左個照結構期, 仲要唔要出去私家照?
amy2332005
|
fungenergy
|
威院都俾左結構期我
但我都BOOK左私家照
相信私家會照得仔細好多, 當買個安心
李露眉
|
我唔會..
第一胎,威記有幫我照,
好詳細.

但呢度d jm 都唔多信政府,
如果2千幾3千蚊對你係閒錢, 可以再book私家照.

moksamuel
|
如果當年有得照不會book。留返個錢好過
Vaness0208
|
karrywong 發表於 19-3-4 15:24
之前去威院做唐氏, 話頸皮厚2.4, 然後醫生比左個照結構期我
請問如果威院比左個照結構期, 仲要唔要出去私家 ...

我3胎都有比我,我都冇出去再照
kittylovebb
|
fungenergy 發表於 19-3-4 16:34
威院都俾左結構期我
但我都BOOK左私家照
相信私家會照得仔細好多, 當買個安心 ...

係咪唔係人人有?但點解會比既??
rainbowchuuu3
|
經濟許可, 可以再book私家照.
李露眉
|
kittylovebb 發表於 19-3-4 16:55

前兩年開始,威記已無結構照
除非高危

但我fd係QE有
間間醫院唔同
karrywong
|
回覆 李露眉 的帖子

你個時係姑娘定係醫生幫你照?
李露眉
|
karrywong 發表於 19-3-4 18:26
回覆 李露眉 的帖子

你個時係姑娘定係醫生幫你照?

姑娘,應該係有牌姑娘
唔會求期穩個nurse同你照
karrywong
|
回覆 李露眉 的帖子

Thankyou, 因為我自己本身已經book左私家...唔知打去取消會唔會比姑娘鬧
canteen31
|
其實我自己私家每個月都照,完全冇再去照結構,當然我覺得我自己產檢醫生照得好detail 我先冇特別再去照啦
甜甜兒
|
canteen31 發表於 19-3-4 18:43
其實我自己私家每個月都照,完全冇再去照結構,當然我覺得我自己產檢醫生照得好detail 我先冇特別再去照啦
...

每月定期產檢同照結構內容不同
mint2014
|
我都冇出去再照了
fungenergy
|
kittylovebb 發表於 19-3-4 16:55

唔係人人都有, 有特別問題先會
我子宮有個水囊, 所以要mon住

上次我去威院見醫生, 照超聲波, 係姑娘做, 乜都唔講, 我問佢先答一句, 本來佢好快照完收工, 係我同姑娘講話有水囊佢先再照
自己出去睇開私家係會一邊照一邊講解
感覺安心好多
如果經濟負擔到, 出去照係會詳細d

haha748494
|
我覺得最好兩邊睇,可以安心D。
IvansweetHeart
|
其實如果有得照,慳返二三千都好啦,我覺得應該比得照係特別case睇緊D我估
jwhc0317
|
karrywong 發表於 19-3-4 15:24
請問如果威院比左個照結構期, 仲要唔要出去私家 ...

我都係威院俾咗結構期我,不過我自己有再出私家照,原因都係買個安心,因為我唔想因為錢而錯過任何可能!
係醫院照結構果日,本應該由醫生照,不過醫生有CASE跟就搵助產士照,都照得好詳細,不過部機就無咁清!連老公都無反對我再出去照,所以我照出去照多次~買個安心

另外,都唔建議取消結構期先!因為要約返就好難!
當然最緊要就係睇你自己點決定!

加油
karrywong
|
回覆 jwhc0317 的帖子

唔該晒你, 我都聽好多同期既jm話約吾到結構期, 不過我怕到時去完政府照之前先cancel太遲會比姑娘鬧姐