28週偏大

Ting0523
|
有無媽咪試過照超聲波,之後醫生話偏大2週,有咩辦法可以令啊B唔好咁大,好擔心啊
abeshan
|
唔好食咁多甜野,減飯
肥虎虎
|
Ting0523 發表於 19-3-4 16:35
有無媽咪試過照超聲波,之後醫生話偏大2週,有咩辦法可以令啊B唔好咁大,好擔心啊
...

偏大擔心咩?擔心難生 ?
唔知幾多媽咪想bb長胎
生出黎好湊d
moksamuel
|
28週唔怕呀,如果唔係糖尿唔好理
Ting0523
|
moksamuel 發表於 19-3-4 17:15
28週唔怕呀,如果唔係糖尿唔好理

7號先糖水測試,宜家有D擔心唔pass
Ting0523
|
肥虎虎 發表於 19-3-4 17:04
偏大擔心咩?擔心難生 ?
唔知幾多媽咪想bb長胎
生出黎好湊d

驚大得劑要開刀,因為個醫生講到大好多咁
Ting0523
|
abeshan 發表於 19-3-4 17:03
唔好食咁多甜野,減飯

可能一直無介口搞到咁,希望介曬甜野(emoji)
肥虎虎
|
Ting0523 發表於 19-3-4 17:19
驚大得劑要開刀,因為個醫生講到大好多咁

如果真係要開刀都無法
介甜 & 控制澱粉質
LemonK
|
...

Same here!!!! 我25wk6去檢查時都係大2週幾,我好想今胎順產 但醫生話有d難。
肥虎虎
|
LemonK 發表於 19-3-4 17:30
Same here!!!! 我25wk6去檢查時都係大2週幾,我好想今胎順產 但醫生話有d難。
...

25w尚早,控制下問題不大
ching129
|
...

我個b 開頭都偏大兩週,去後期變返中碼,因為後期食野食唔到咁多。大好過細喎
Viviluby
|
唉我都係,由照到胎開始size已經係大一個星期,依家26wk頭圍手腳整體大成兩個星期,我都驚順產會難生......
上星期check完已經同自己講要節制一下飲食,但近排真係好好胃口成日肚餓!爸爸有糖尿,16wk嗰陣飲過一次糖水係pass嘅;過兩個星期飲第二次糖水,最緊要唔好中
GCHK
|
Ting0523 發表於 19-3-4 17:18
7號先糖水測試,宜家有D擔心唔pass

而家真係唔好擔心,唔好食太多甜嘢
haha748494
|
飲食適量減少D,適當散步當系運動。
Ting0523
|
haha748494 發表於 19-3-5 14:59
飲食適量減少D,適當散步當系運動。

日日番工已經行足8個鐘(emoji)
haha748494
|
回覆 Ting0523 的帖子

8個鐘吖!你好勁吖,會唔會覺得攰?你行咁多,對順產有幫助。
Ting0523
|
haha748494 發表於 19-3-6 16:28
回覆 Ting0523 的帖子

8個鐘吖!你好勁吖,會唔會覺得攰?你行咁多,對順產有幫助。 ...

我做sale,好忙,不過都無借D意偷懶休息,到現在都唔攰。(emoji)希望到時順產有幫助