興趣嗜好

跳至

首頁
12345...6

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

laiyee6121 發表於 19-3-4 23:30
嘩,你哋好犀利呀,戲名,劇情,人物都記得咁清楚嘅
成日煲, 煲得耐就自然入腦,哈哈, 但不是全部, 有D我唔睇架。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

lily-of-valley 發表於 19-3-4 22:55
Tv super做緊?'

係呀!做完喇。

依家做緊春花日日紅, 任劍輝同白雪仙。 好好笑。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

大少拉 發表於 19-3-4 23:43
係呀!做完喇。

依家做緊春花日日紅, 任劍輝同白雪仙。 好好 ...
我就買返個tv super.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

laiyee6121 發表於 19-3-4 23:30
嘩,你哋好犀利呀,戲名,劇情,人物都記得咁清楚嘅

當你成日睇,就會記得架喇!

我由細到大都唔知點解好鍾意睇粵語片。

翡翠宮

lily-of-valley 發表於 19-3-4 23:45
我就買返個tv super.

佢一段段時間,有一星期係咁播大戲! 我就會去點播區搵我鍾意睇果d睇。

有時又睇返d舊劇。 我覺得ok架,佢又有新嘅陸劇,韓劇。所以對我黎講,物超所值!

象牙宮

我唔睇大6, 韓劇, 慢, 而家連日劇都慢, 以前D日本片集, 美國片集好好睇。

翡翠宮

lily-of-valley 發表於 19-3-4 23:52
我唔睇大6, 韓劇, 慢, 而家連日劇都慢, 以前D日本片集, 美國片集好好睇。 ...

原來仲有鄭碧影。

我6劇都係睇下邊d. 唔係全部睇。韓國依家少左好多。好耐先有套。最新我又睇左係皇后的品格咋。

伯爵府

大少拉 發表於 19-3-4 23:45
當你成日睇,就會記得架喇!

我由細到大都唔知點解好鍾意睇粵語片。

我由細至大,一出戲院就唔記得套戲講嘜

象牙宮

大少拉 發表於 19-3-5 00:01
原來仲有鄭碧影。

我6劇都係睇下邊d. 唔係全部睇。韓國依家少左好多。好耐先有套。最新我又睇 ...
我有鬼兇手, 四姊妹, 三廠三小姐, 玉女神偷。

總覺蕭芳芳拍呂奇好唔夾的。 呂奇拍陳寶珠就好襯。 芳芳拍 謝賢又幾好。 曾江拍芳芳陳寶珠又幾好。
但謝賢同寶珠無正式拍過, 只得一部黑玫瑰, 謝賢拍南红, 寶珠做南紅個妹。

翡翠宮

lily-of-valley 發表於 19-3-5 00:16
我有鬼兇手, 四姊妹, 三廠三小姐, 玉女神偷。

總覺蕭芳芳拍呂奇好唔夾的。 呂奇拍陳寶珠就好襯。 芳芳 ...

我以前上YouTube 睇多。

係呀!呂奇真係搭陳寶珠先順眼。謝賢就蕭芳芳。

但謝賢搭江雪就好襯。

我嘅心中就
張活游-白燕
張英才-林鳳
修哥- 南紅,林鳳
呂奇-陳寶珠
謝賢-蕭芳芳,江雪
周聰-南紅

謝賢同陳寶珠有套we暈暈架。但我唔知叫嘜名。

象牙宮

大少拉 發表於 19-3-5 00:44

我以前上YouTube 睇多。
係呀?印象中佢地無拍過檔。 淨知寶珠無绯聞, 因宮粉紅將寶珠看實。 傳聞寶珠吕奇兩情相悦, 真係拍拖, 宮粉紅夾硬拆散, 寶珠去咗美國讀書, 返來無耐就嫁楊占美。 但楊占美花心, 坐監仲死埋。

翡翠宮

lily-of-valley 發表於 19-3-5 01:14
係呀?印象中佢地無拍過檔。 淨知寶珠無绯聞, 因宮粉紅將寶珠看實。 傳聞寶珠吕奇兩情相悦, 真係拍拖, ...

係呀!我有次下午整緊野,但又開住粵語片台。佢做緊we暈暈。我望下,就見到謝賢同陳寶珠,陳寶珠仲反串做男仔,仲好好打。 之後聽到檸檬嘅笑聲。

翡翠宮

lily-of-valley 發表於 19-3-5 01:14
係呀?印象中佢地無拍過檔。 淨知寶珠無绯聞, 因宮粉紅將寶珠看實。 傳聞寶珠吕奇兩情相悦, 真係拍拖, ...

我諗陳寶珠同呂奇一齊會開心過依家。

象牙宮

大少拉 發表於 19-3-5 09:56
我諗陳寶珠同呂奇一齊會開心過依家。
我都覺, 個pink palace, 話呂奇當時有老婆, 滾佢寶珠, 因寶珠賺得多, 嫁, should sell a good price. 想嫁, 要開天價。 卒之拆散。 Finally bid, sold to 楊占美.

陳寶珠又係, 咁聽話, 又唔係佢生嘅。

翡翠宮

lily-of-valley 發表於 19-3-5 10:37
我都覺, 個pink palace, 話呂奇當時有老婆, 滾佢寶珠, 因寶珠賺得多, 嫁, should sell a good price. ...

我都諗緊,又會咁聽話?始終係自己嘅婚姻。點會由得個媽媽話嘜就嘜。

象牙宮

大少拉 發表於 19-3-5 10:56
我都諗緊,又會咁聽話?始終係自己嘅婚姻。點會由得個媽媽話嘜就嘜。
陳寶珠好怪, 個仔咁裙腳, 又矮又唔红。 又有女人肯嫁佢。

翡翠宮

lily-of-valley 發表於 19-3-5 11:04
陳寶珠好怪, 個仔咁裙腳, 又矮又唔红。 又有女人肯嫁佢。

內裏就唔知,我地外人睇,應該仲係個媽媽照顧緊佢。 即好似家燕媽媽咁,個仔結婚,佢出哂錢咁。

象牙宮

大少拉 發表於 19-3-5 11:08
內裏就唔知,我地外人睇,應該仲係個媽媽照顧緊佢。 即好似家燕媽媽咁,個仔結婚,佢出哂錢咁。
...
我都覺, 個媽有錢, 當仔女仲係小朋友咁。 仔女又唔大嘅。

似蕭芳芳嫁得最開心。 馮寶寶好似神經咁。

翡翠宮

lily-of-valley 發表於 19-3-5 11:20
我都覺, 個媽有錢, 當仔女仲係小朋友咁。 仔女又唔大嘅。

似蕭芳芳嫁得最開心。 馮寶寶好似神經咁。

係喇,寶珠好似唔想放手,可能佢覺得個仔係佢人生嘅全部啦!

蕭芳芳仲好有愛心添。 可惜對耳另佢好辛苦。。

象牙宮

大少拉 發表於 19-3-5 11:25
係喇,寶珠好似唔想放手,可能佢覺得個仔係佢人生嘅全部啦!

蕭芳芳仲好有愛心添。 可惜對耳 ...
我未見過蕭芳芳, 妹見過, 在尖沙咀文化中心,妹 拖住女,行過, 好熟佢面口, 原來蕭芳芳, 唔識嘅, 但可能見妹唔係記者, 同妹點吓頭笑一笑, 妹又點吓頭笑笑, 妹仲叫女點頭, 蕭芳芳好開心。

首頁
12345...6

尾頁

跳至