夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

crystal媽咪 發表於 19-3-7 21:43
咁你阿媽都有唔啱。 一隻手掌拍唔響,兩個喺度勁串。唔應該。
我係對事唔對人,邊個唔啱我都會話
...

C6唔敢駁,係我媽成日串佢,佢都會笑笑口
好彩未有咁既情況~如果c6串返佢,我企中間都唔知點

crystal媽咪    發表於 19-3-8 11:28

大宅

858D 發表於 19-3-7 22:22
呢D咪識同有長期關係的人相處囉。由於我先生的前一段關係唔夾。就得她來,佢唔開心,她就算唔就佢,都會唔 ...

呢d問題佢重來無問過我,如果有就好
我可以暢所欲言

大宅

858D 發表於 19-3-7 22:43
所以,有時見到D case,老婆知道老公出軌後仍然話「愛」佢,我唸係「愛」佢好相處,懂在平時生活小節上TUM ...

專一?定相處舒服?呢刻我可能仲會揀專一

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

人妻一號 發表於 19-3-8 02:53
C6唔敢駁,係我媽成日串佢,佢都會笑笑口
好彩未有咁既情況~如果c6串返佢,我企中間都唔知點
...

你老公都好慘
如真係你媽媽唔啱,過後你都要同返媽媽講。你哋拍咗拖十年,老公喺最少30幾啦!咁大個人成日畀人鬧
搞得唔好其實同婆媳關係冇分別

不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

專一,如果量度到,我都會先揀。
但專一係隱性同抽象的。要揀,如賭博。
相處舒服係顯性的。如人飲水 冷暖自知。
專一,各人定義有不同。唔講底線。
根據我個人定義,我先生同我前夫都係專一的。他們的專一夠我用,就得啦。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

crystal媽咪 發表於 19-3-8 07:03
你老公都好慘
如真係你媽媽唔啱,過後你都要同返媽媽講。你哋拍咗拖十年,老公喺最少30幾啦!咁大個人成日 ...

.

crystal媽咪    發表於 19-3-8 11:28

大宅

人妻一號 發表於 19-3-8 10:18
都有同媽講叫佢唔好成日串佢,宜家都少左,結婚前多D

夾在中間最難做人

珍珠宮

空巢媽媽 發表於 19-3-8 12:53
夾在中間最難做人
我做左好多年。仲要同住一屋簷下喔。
人地就婆媳關係,夾住個仔辛苦。
我就外父母女婿關係,夾住中間個女。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

首頁

尾頁

跳至