鈣片

Vincy_2019
|
請問各位有冇醫生推介食咩鈣片好?最近發現夜晚瞓覺手有d痹/抽筋,唔知係咪缺鈣?
肥虎虎
|
Vincy_2019 發表於 19-3-6 09:38
請問各位有冇醫生推介食咩鈣片好?最近發現夜晚瞓覺手有d痹/抽筋,唔知係咪缺鈣?
...

gnc檸檬酸鈣
但食前請資詢醫生
|
之前我食液態鈣好吸收點~且有1500毫安,夠東方孕婦的懷孕需求
李露眉
|
我都係手脾
chanlazy
|
...

食GNC 500 每日加蛋加奶 無抽筋過
klsabb
|
0030 發表於 19-3-6 10:10
之前我食液態鈣好吸收點~且有1500毫安,夠東方孕婦的懷孕需求

係邊度買呀?
我實在吞唔到咁大粒既鈣片
Hahahagirl
|
...

我食鈣思健咀嚼鈣片,吾難食,當糖食之餘又有1000鈣

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
haha748494
|
我見好多媽媽都服用GNC 。你依家幾W喇?我三個月之後食Materna,含有多種元素,其中就有鈣,我就特別補鈣。
|
回覆 klsabb 的帖子

潘氏,藥房有賣,都大粒的,用膠囊包住鈣水,你以為系直接飲鈣水呀~
ma1229ma
|
我食個隻係鈣粉,沖水飲可以快啲吸收
chichamom
|

我都係!飲緊spatone
klsabb
|
0030 發表於 19-3-7 11:47

潘氏,藥房有賣,都大粒的,用膠囊包住鈣水,你以為系直接飲鈣水呀~

係呀

klsabb
|
ma1229ma 發表於 19-3-7 12:08
我食個隻係鈣粉,沖水飲可以快啲吸收

catalo 果隻海藻鈣粉?
我自己就係食緊果隻, 不過唔知夠唔夠...
|

懷孕要吸收大概1500毫安每日~
臭Patpat小B
|
鈣粉,加落飲品冇味的,怕呑可以考慮下
Vincy_2019
|
haha748494 發表於 19-3-7 11:36
我見好多媽媽都服用GNC 。你依家幾W喇?我三個月之後食Materna,含有多種元素,其中就有鈣,我就特別補鈣。 ...

我e+14weeks, 都有食Materna
yipyip82
|
chichamom 發表於 19-3-7 12:33
我都係!飲緊spatone

你嗰隻唔係鐵水嚟嘅咩?
yipyip82
|

你係食緊邊一隻?
|
yipyip82 發表於 19-3-8 17:32
你係食緊邊一隻?

大肚食潘氏

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
貓宅
|
我唔識吞藥丸, 食緊豹嫂賣緊廣告嗰隻咀嚼鈣片