點先可以谷番肥個B

Lumichan
|

今日去產檢 醫生話正常32週個b要有1.4kg先合格.但我得1.32kg .佢話下星期入去再照如果個b都係差禁多就要催生...我好驚 .食咩可以谷番肥個b
我要做媽媽
|
我有朋友食牛肉可以增磅,你試下。你食多D蛋白質啦
臭Patpat小B
|
牛肉,蛋蛋,榴連都係話比較長胎,加油呀
sumsumlls
|
Lumichan 發表於 19-3-6 15:28
今日去產檢 醫生話正常32週個b要有1.4kg先合格.但我得1.32kg .佢話下星期入去再照如果個b都係差禁多就要催 ...

花膠可以,我自己覺得訓覺休息都好重要!訓覺都好長胎!
Lumichan
|
sumsumlls 發表於 19-3-6 15:32
花膠可以,我自己覺得訓覺休息都好重要!訓覺都好長胎!

訓吾到 好容易失眠
肥虎虎
|
今日去產檢 醫生話正常32週個b要有1.4kg先合格.但我得1.32kg .佢話下星期入去再照如果個b都係差禁多就要催 ...

牛油果,奶,蛋
後期唔好食花膠
asukav6
|
出來先慢慢谷,細粒D仲易生
pigpiglamlam
|
我食牛扒好得
GCHK
|
牛肉亞,蛋亞呢D食多D
yinbird
|
雞蛋
一日一隻, 媽媽話可以長胎
但係最好都係訓D床...訓覺
siutongg
|
一日兩隻蛋(連蛋黃食)加一大杯牛奶
sumsumlls
|
Lumichan 發表於 19-3-6 15:41
訓吾到 好容易失眠

咁可唔可以訓晏覺?半個鐘至九個字都好!你要放鬆啲呀,心情好唔好都會影響bb吸收架!
Lumichan
|
asukav6 發表於 19-3-6 16:26
出來先慢慢谷,細粒D仲易生

我吾想33週就催生 醫生講明下星期三都係差甘多就要即日催
Lumichan
|
sumsumlls 發表於 19-3-6 19:28
咁可唔可以訓晏覺?半個鐘至九個字都好!你要放鬆啲呀,心情好唔好都會影響bb吸收架!
...

我有時有訓 但都好似吾長b
MokFuMaMa
|
我bb 32周果時都細左一個星期,醫生都叫我追一追個weight。
跟住一星期,我日日食兩隻蛋、一杯奶、同食牛肉,跟住再返去覆診,BB已經追返正常weight。
去到依家37weeks,BB個size已經係大左一個星期!
唔駛擔心!
mtcat
|
瞓得好比食任何嘢長胎~
BABYXLOLO
|

每日都飲滴雞精,好有效又方便
Lumichan
|
BABYXLOLO 發表於 19-3-6 20:30
每日都飲滴雞精,好有效又方便

吾飲得 有妊娠糖尿
ChansBB
|

勁瞓覺
我上胎30w時追番細左既2weeks
Cindy曾
|

早上蒸番薯 (emoji)食 蛋!還有多吃鮑魚海參