40週啦仲唔肯退房

Miko3B
|
今日醫生俾個期要下星期四先入院催生,上胎38週出世,今胎40週都冇興趣退房。有冇乜好方法可以叫佢早D退房?
双豬媽
|
Miko3B 發表於 19-3-6 17:21
今日醫生俾個期要下星期四先入院催生,上胎38週出世,今胎40週都冇興趣退房。有冇乜好方法可以叫佢早D退房 ...

我聽我媽講,多食涼即野
Miko3B
|
双豬媽 發表於 19-3-7 11:48
我聽我媽講,多食涼即野

前幾日成個西瓜捧住咁食啦,之前有飲椰子水,菊花水,食芝麻糊,白蓮鬚煲雞蛋。阿B就係唔肯退房
双豬媽
|
Miko3B 發表於 19-3-7 12:16
前幾日成個西瓜捧住咁食啦,之前有飲椰子水,菊花水,食芝麻糊,白蓮鬚煲雞蛋。阿B就係唔肯退房 :thinking ...

哈哈…你體質太好,影響唔到子宮
totobmama
|
我都成日飲椰青水,豆漿,連菜湯都飲埋,
日日做yoga, 都係40週未肯check out
Miko3B
|
双豬媽 發表於 19-3-7 12:19
哈哈…你體質太好,影響唔到子宮

我只你孕初期自己燉咗幾次雞汁飲,之後好多時都要飲金銀花水,菊花水。依家唯有日日等佢自己發動或到催生嗰日
Miko3B
|
totobmama 發表於 19-3-7 12:37
日日做yoga, 都係40週未肯check out ...

呢幾次産檢醫生都話可能好食好住,太舒服唔肯退房。我每日做深蹲、散步、做家務,阿B就係唔睬我
haha748494
|
回覆 Miko3B 的帖子

系吖,媽媽間屋最舒服喇,預祝你生產順利。加油吖。
IvyF
|
我都係(emoji)‍♀️ 呢幾日會行多d睇下會唔會早d出黎 (emoji)
fakyman
|
有無飲過雞蛋水
我朋友話有用
双豬媽
|
我都想佢快啲退房,佢超重,佢逾期居留我就辛苦
tatababy123
|
我第一胎臨生又係咁行同食涼野,不過最後都係40周幾先肯出來。真係無計
Miko3B
|
双豬媽 發表於 19-3-7 19:22
我都想佢快啲退房,佢超重,佢逾期居留我就辛苦

就係,晚晚冇覺好瞓
Miko3B
|
tatababy123 發表於 19-3-7 19:25
我第一胎臨生又係咁行同食涼野,不過最後都係40周幾先肯出來。真係無計

依家唯有等
GCHK
|
haha748494 發表於 19-3-7 16:16
回覆 Miko3B 的帖子

系吖,媽媽間屋最舒服喇,預祝你生產順利。加油吖。

同祝你生產順利,等你更新好消息
緣圓
|
totobmama 發表於 19-3-7 12:37
日日做yoga, 都係40週未肯check out ...

原來菜湯係涼架?
我口淡淡 今日仲煲左雜菜湯(無肉無薑)
飲左2大碗 訓完午覺 起身就有少少啡色分泌
唔知關唔關事
moksamuel
|
好快就自由bye bye,enjoy埋幾天啦