自從流啡就覺得個胸唔係好脹,有無經驗的過來人可以分享

MrsMrs.Yau
|
目前7週幾,星期日晚開始流啡,星期一睇左醫生,醫生話要係床上休息,我已經即刻無番工。醫生又話閃閃得11幾心跳,有啲慢。我好擔心。。。然後每次vv 後都會抹到啡,護墊都會有。
每日都好驚胸脹既感覺消失,到今日真係唔係好覺脹痛既感覺。好擔心....想問下,有無經驗人士可以分享一下。。。求安慰。。。
aliceyung
|
MrsMrs.Yau 發表於 19-3-6 18:10
目前7週幾,星期日晚開始流啡,星期一睇左醫生,醫生話要係床上休息,我已經即刻無番工。醫生又話閃閃得11 ...

我懷孕4weeks時都有流啡,流得仲唔少,開願以為係黎m(因個陣未知自己懷孕)但因為keep住好攰,所以最後去check先知自己有左。我開頭個胸都有谷住谷住,但去到6、7weeks都減少左脹脹嘅感覺,但流啡情況都有斷斷續續發生,之後入左急症,因為都係未照到有閃閃,都會擔心,但醫院都好好有follow up,叫我8週再返醫院再照,之後照到佢有心跳個人先定啲!但為左bb穩定啲到最後都係冇辦法要請兩個星期病假,日日訓床。訓到自然醒,同埋最緊要係調節自己心情啊!因為你嘅心情都會影響到bb,醫生話去到第10週已經叫穩定,媽媽你距離穩定期不遠架喇!一齊加油啊!休息多啲bb先會健康架!
MrsMrs.Yau
|
aliceyung 發表於 19-3-6 19:23
我懷孕4weeks時都有流啡,流得仲唔少,開願以為係黎m(因個陣未知自己懷孕)但因為keep住好攰,所以最後去c ...

多謝您啊,願意分享您既經歷同安慰,感謝您。
haha748494
|
好多準媽媽懷孕初期都會流啡,最後BB都順利出世。暫時先臥床休息。
MrsMrs.Yau
|
haha748494 發表於 19-3-7 21:19
好多準媽媽懷孕初期都會流啡,最後BB都順利出世。暫時先臥床休息。

下星期一就要覆工了,放工就去覆診。
我要做媽媽
|
你咪諗太多啦,多D休息啦,加油,bb肯定癡實你
GCHK
|
MrsMrs.Yau 發表於 19-3-7 21:49
下星期一就要覆工了,放工就去覆診。

咁聽日同週末都好好休息,唔好拎重嘢
MrsMrs.Yau
|
我要做媽媽 發表於 19-3-7 21:54
你咪諗太多啦,多D休息啦,加油,bb肯定癡實你

多謝您
MrsMrs.Yau
|
GCHK 發表於 19-3-7 23:01
咁聽日同週末都好好休息,唔好拎重嘢

知道
yeungmiranda
|
樓主晤使太擔心,我懷孕初期都有流啡,而家個仔兩歲了,你休息多d訓多d
MrsMrs.Yau
|
yeungmiranda 發表於 19-3-8 00:23
樓主晤使太擔心,我懷孕初期都有流啡,而家個仔兩歲了,你休息多d訓多d

知道,今天好像開始停止流啡了

Hello你好
|
MrsMrs.Yau 發表於 19-3-8 18:25
知道,今天好像開始停了

你睇左醫生所以得出「開始停了」的結論?一日未照一日都唔好放棄!!
MrsMrs.Yau
|
Hello你好 發表於 19-3-8 19:10
你睇左醫生所以得出「開始停了」的結論?一日未照一日都唔好放棄!!

我打得唔好,係停啡,多謝您既鼓勵。希望之後去檢查都平安健康。
bchuma
|
MrsMrs.Yau 發表於 19-3-6 18:10
目前7週幾,星期日晚開始流啡,星期一睇左醫生,醫生話要係床上休息,我已經即刻無番工。醫生又話閃閃得11 ...

胸脹同流啡無乜必然嘅聯繫,流啡要注意休息同睇醫生
MrsMrs.Yau
|
bchuma 發表於 19-3-8 20:13
胸脹同流啡無乜必然嘅聯繫,流啡要注意休息同睇醫生

知道,有好好休息。
Hello你好
|
MrsMrs.Yau 發表於 19-3-8 19:23
我打得唔好,係停啡,多謝您既鼓勵。希望之後去檢查都平安健康。

一定!
bchuma
|
MrsMrs.Yau 發表於 19-3-8 20:59
知道,有好好休息。

嗯 祝好
haha748494
|
回覆 MrsMrs.Yau 的帖子

依家仲流啡嗎?
MrsMrs.Yau
|
haha748494 發表於 19-3-9 23:24

依家仲流啡嗎?

已停,有心了。下週一覆診,希望一切安好。
haha748494
|

一定會順順利利,加油吖。