分娩保險

MilkyHung
|
有無d 保私家醫院生仔後嚴重既併發症,要住醫院既保險?
karencai888
|
MilkyHung 發表於 19-3-6 20:42
有無d 保私家醫院生仔後嚴重既併發症,要住醫院既保險?

你指自己保險定係bb保險?
newbabyparents
|
回覆 MilkyHung 的帖子

泰加保險有
MilkyHung
|
karencai888 發表於 19-3-6 23:15
你指自己保險定係bb保險?

自已生仔,然後有 併發症果d
MilkyHung
|
newbabyparents 發表於 19-3-7 00:57

泰加保險有

唔多搵到,叫咩名呀
karencai888
|
MilkyHung 發表於 19-3-7 12:53
自已生仔,然後有 併發症果d

咁last minute係冇噶、通常要提早一年買,我自己買做新加坡既生bb保險,包埋所有產檢,生bb同埋any complication during delivery,呢種maternity 保險係需要十個月至一年waiting period
臭Patpat小B
|
karencai888 發表於 19-3-7 13:04
咁last minute係冇噶、通常要提早一年買,我自己買做新加坡既生bb保險,包埋所有產檢,生bb同埋any compli ...

即是未大肚前買?未必成功懷孕保險公司好著數
karencai888
|
臭Patpat小B 發表於 19-3-7 13:09
即是未大肚前買?未必成功懷孕保險公司好著數

係呀 我都買左兩年先準備懷孕,呢d野好難計到十足十,但係如果你買左最後選擇全程私家,都係平過唔買保險睇全私家

sandyoctopus
|
泰加保險有。同埋唔係一有左就買得, 要到唔知幾多週, 婦科醫生check過,簽名話大人同bb一切正常, 先可以買。
dikszerice
|

AXA maternity insurance
cover any complication for mom and the baby.
Max about 160,000 claim. Not much but it helps if you go to private hospital.
I bought it last month.

The premium determine by your age and health status.

you can buy this insurance from week7 to week 36.

wyan16
|
dikszerice 發表於 19-3-7 16:11

AXA maternity insurance

想八下幾$一個月?
|
sandyoctopus 發表於 19-3-7 15:41
泰加保險有。同埋唔係一有左就買得, 要到唔知幾多週, 婦科醫生check過,簽名話大人同bb一切正常, 先可以 ...

要28週前買,同埋好似要book好床位先比買。
|
MilkyHung 發表於 19-3-7 12:55
唔多搵到,叫咩名呀

你可以PM個email比我,我send份brochure比你,我都係早兩星期係診所見到。
MilkyHung
|
newbabyparents 發表於 19-3-8 01:26
你可以PM個email比我,我send份brochure比你,我都係早兩星期係診所見到。

我pm 唔到,唔知點解
[email protected]
GCHK
|
newbabyparents 發表於 19-3-8 01:23
要28週前買,同埋好似要book好床位先比買。

好似係,我記得係28wk前