請問有無6週照到閃閃既,分享下心率?(emoji)(emoji)

chichamom
|
6w6 照到閃閃,bb 心跳109,醫生話呢個週數100以上就係正常。
過兩日去見中醫,醫師話bb心跳109算弱,呢d週數可以有130(emoji)(emoji)(emoji)搞到我好驚
Jellyfish2018
|
chichamom 發表於 19-3-6 22:59
6w6 照到閃閃,bb 心跳109,醫生話呢個週數100以上就係正常。
過兩日去見中醫,醫師話bb心跳109算弱,呢d週 ...

我大約5w幾照到閃閃,心跳差不多130咁。如果你唔放心可以密d照超聲波。我當時就隔兩個星期照一次,5w,8w同埋11w都有照,直到過咗12w先變返一個月照一次。

早期BB發育速度好快,check得密d都係求個心安。
chichamom
|
Jellyfish2018 發表於 19-3-6 23:17
我大約5w幾照到閃閃,心跳差不多130咁。如果你唔放心可以密d照超聲波。我當時就隔兩個星期照一次,5w,8w ...

Book左下星期一再照,希望有好消息喇(emoji)(emoji)
freshrose
|
我果時15x 接近16x, 成個孕期到生個刻bb心跳都over 135
chanlazy
|

6週醫生無講 10週163
chichamom
|
freshrose 發表於 19-3-6 23:42
我果時15x 接近16x, 成個孕期到生個刻bb心跳都over 135

(emoji)差咁遠(emoji)(emoji)個醫生唔通呃我(emoji)仲叫我三個禮拜之後先再去照
chichamom
|
chanlazy 發表於 19-3-6 23:48
6週醫生無講 10週163

希望下個禮拜照嘅時候有好消息(emoji)依家日日囉囉攣
chanlazy
|
chichamom 發表於 19-3-6 23:50
希望下個禮拜照嘅時候有好消息(emoji)依家日日囉囉攣

會架 比啲信心bb 佢會係健康的寶寶
so-leung
|

之前我5w照到閃閃107心跳,醫生都話正常,到我8w就17x左右。。
所以你要對佢有信心,唔好亂唸野!

winnie627
|
我6w1, 125,醫生話正常
李露眉
|
winnie627 發表於 19-3-7 06:26
我6w1, 125,醫生話正常

我都係,12幾
9周16幾
aryan412
|

六週心跳106,8週心跳172,12週160

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
chichamom
|
aryan412 發表於 19-3-7 07:37

多謝你(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)听完你咁講安心好多
chichamom
|
so-leung 發表於 19-3-7 01:23
之前我5w照到閃閃107心跳,醫生都話正常,到我8w就17x左右。。
所以你要對佢有信心,唔好亂唸野!

知道(emoji)(emoji)多謝你地俾信心我地!希望星期一有好消息
s_for_samantha
|
aryan412 發表於 19-3-7 07:37

我16W照 心跳190 醫生同我講正常 見到個表好驚
xxjooolisa
|
6W 照閃,醫生冇講跳幾多。
chichamom
|
xxjooolisa 發表於 19-3-7 12:58
6W 照閃,醫生冇講跳幾多。

唔講仲好地地,听完宜家好囉囉攣(emoji)(emoji)
aryan412
|
s_for_samantha 發表於 19-3-7 11:42
我16W照 心跳190 醫生同我講正常 見到個表好驚

正常應該120-160喎,醫生話超過160就係過快,我而家15w都keep住15x咋
hellomary224
|
我7週132呀~
醫生都話冇問題就唔需要太擔心
haha748494
|
醫生話正常,你就唔洗擔心。聽講心跳低D,囡囡機會大D。