家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

打算全屋裝潢, 但心中沒有設計圖.

有沒有好(平靚正)設計連裝潢的公司介紹?
定係分開2part ?

已刪除用户

回覆樓主:

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

未試過玩設計,即係tvb果d,搞到成間屋都有種風格,只知設計公司做櫃,就會幫你留意細節位,你唔講,佢都會問,只要講下心目中大概係點就得,大裝做埋櫃,個價係包埋設計費

伯爵府

oceandeepsea 發表於 19-3-9 10:22
未試過玩設計,即係tvb果d,搞到成間屋都有種風格,只知設計公司做櫃,就會幫你留意細節位,你唔講,佢都會 ...
上電視果D所謂設計師都係比錢出鏡,試過一個設計到氣氣機位出唔到風,又無留維修時位置,果D只識設計,唔會唸到實用同維修時出現問題,

子爵府

回覆樓主:

搵設計預番俾錢好d
搵平既就做基本野,自己設計

我果時搵裝修公司跟
有基本設計,細節執埋
價錢唔會係平靚正
自己覺得值便ok

男爵府

畀面勳章

回覆 winnie_baby 的帖子

又唔係話好貴
因為一條龍既好處就係方便
同埋你D設計同裝修一定夾到,我自己懶所以搵平台(Cfu)搞掂哂
我都有對比過其他,又冇人講到話咁貴,俾多少少錢煩少啲野

複式洋房

winnie_baby 發表於 19-3-7 10:22
打算全屋裝潢, 但心中沒有設計圖. 有沒有好(平靚正)設計連裝潢的公司介紹?
定係分開2part 做?
...

個人覺得最好一間做哂,如出左問題好易推卸到時會好煩,如有少少鬆動budget不妨搵設計公司做,有設計真係唔同d, 呢個係我最近裝修間房真心果句,好多細節位都度身訂造好,特別香港咁細地方更加需要,如有需要你可試試我呢間問下,我做房地台床連衣櫃,真係用盡我所有空間,剛畫完圖,好期待完成品

複式洋房

sosomum 發表於 19-3-23 02:30
個人覺得最好一間做哂,如出左問題好易推卸到時會好煩,如有少少鬆動budget不妨搵設計公司做,有設計真係 ...

可否PM我資料?我新手PM唔倒你,謝謝🙏🏻

侯爵府

sosomum 發表於 19-3-23 02:30
個人覺得最好一間做哂,如出左問題好易推卸到時會好煩,如有少少鬆動budget不妨搵設計公司做,有設計真係 ...

我又係剛搞裝修

第一次搵設計師跟,暫時感覺良好,有交帶

最重要係只需要同設計師溝通就ok,好方便

首頁

尾頁

跳至