親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

請問有無人岩岩去越南係用e visa架? 係咪喺網上apply左就print出黎可以過關? 仲洗唔洗去其他counter做手續?
會跟團去越南,但比旅行社做簽証要$510,e visa只係$200。成家人去就多千2呀~

水晶宮

monchai 發表於 19-3-7 14:28
請問有無人岩岩去越南係用e visa架? 係咪喺網上apply左就print出黎可以過關? 仲洗唔洗去其他counter做手續? ...

旅行社可以比你做落地簽?

別墅

pbpk03845784 發表於 19-3-8 13:03
旅行社可以比你做落地簽?

e visa..唔係落地

水晶宮

monchai 發表於 19-3-8 13:09
e visa..唔係落地

係喎、啱啱上網睇左、而家原來有e visa 喎(我上年去應該未有)、不過你都係問下旅行社先穩陣D。

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

而家hong Kong s.a.r. 護照係可以做e-visa, 同其他 例如 澳洲加拿大一樣咁做, 非常簡單又平好多 .print e visa出嚟之後, 直接去過關 冇問題.

e-visa website 係有得睇邊啲國家係可以用呢個服務.如果佢list咗嘅, 就冇問題, 通常三四日就可以approve, send埋email畀你指定嘅電郵地址.

我之前用其他國家護照都係咁做.

別墅

daisy17772 發表於 19-3-9 03:20
而家hong Kong s.a.r. 護照係可以做e-visa, 同其他 例如 澳洲加拿大一樣咁做, 非常簡單又平好多 .print e ...

(emoji)因為我唔知e visa係咪都要在當地另一個counter再做手續所以怕影響全團人,打去旅行社問,佢話e visa都係要再排隊,遲左又要自己追返成團人咁,搞到我唔敢自己做e visa.(emoji).如果你咁講,可以過關時一次過搞掂咁就好喎,可以慳好多錢(emoji)(emoji)

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

我今年暑假都會去但未研究

侯爵府

畀面勳章

monchai 發表於 19-3-9 09:45
(emoji)因為我唔知e visa係咪都要在當地另一個counter再做手續所以怕影響全團人,打去旅行社問,佢話e vis ...

hksar passport 申請visa嗰個 website,同我舊年 申請其他passport網上一樣. 都係就咁出一個email有咗e visa, 然之後直接攞去過關完全唔需要再落地簽證. 嗰啲旅行社 絕大部分 嘅客人 都要做落地簽證或造傳統簽證, 所以佢哋唔會有經驗唔知都唔奇,.

跟方旅行社,佢地要十拿九穩,費事你有咩事過唔到關,累成團。 但我舊年參加團,我都係自己做e visa, 完全冇問題.

你想穩陣 , website 嗰度有個email, 你可以send去問下關於 h.k.s.a.r passport. 我舊年都問佢哋嘢佢哋都覆得好快.

wcpcelia    發表於 19-3-12 09:44

別墅

daisy17772 發表於 19-3-9 19:50
hksar passport 申請visa嗰個 website,同我舊年 申請其他passport網上一樣. 都係就咁出一個email有咗e vis ...

請問係邊個website?永安係都話evisa排另一條隊,團友一group咁過関,咁唔通全團無人evisa?

男爵府

monchai 發表於 19-3-11 17:09
請問係邊個website?永安係都話evisa排另一條隊,團友一group咁過関,咁唔通全團無人evisa?
...

佢會否以為系visa on arrival ? 我剛申請了e visa , 不過下個月才去,我都系諗住有visa 喺手,安心過到時arrival 先攞

男爵府

E visa 今年二月才有特區護照份

別墅

littleyoyo 發表於 19-3-11 19:24
佢會否以為系visa on arrival ? 我剛申請了e visa , 不過下個月才去,我都系諗住有visa 喺手,安心過到時a ...

我已經反覆講係e visa, 唔係落地,佢都堅持話唔同隊(emoji)

用戶要求終止服務

牛年勳章

daisy17772 發表於 19-3-9 19:50
hksar passport 申請visa嗰個 website,同我舊年 申請其他passport網上一樣. 都係就咁出一個email有咗e vis ...

請問可唔可以 share 個 website?Thank you so much
未經許可,請勿轉載

侯爵府

畀面勳章

monchai 發表於 19-3-11 17:09
...

做落地簽證當然要排一條隊去做 .

but e visa係已經批核咗, 根本就唔需要排指定隊 . 所以好似其他國家, 例如入澳洲境咁,有個visa 已經做咗,所以 好似一般入境咁 揸住個passport去排 外國人 入境的櫃檯就得。

我上次跟kuoni

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

e-visa 係好方便, 因為入境前已經知道佢會批核你.

https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/trang-chu-ttdt

成功佢會send email畀你 , click 入去就可以download E VISA

website上面你可以 找到 適用嘅國家, 還有你可以用email 同佢哋聯絡, confirm一下睇下你會安心啲.

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

e-visa.

Onlybb    發表於 19-4-9 10:23

複式洋房

daisy17772 發表於 19-3-12 01:07
e-visa.
想問, 我四中去芽莊, 是否現在已可網上申請e-visa?

侯爵府

畀面勳章

elaine2014 發表於 19-3-13 14:09
想問, 我四中去芽莊, 是否現在已可網上申請e-visa?

yes. look up their website

大宅

e-visa.

e visa 要幾錢?

大宅

e-visa.

e visa 要幾錢?

首頁
12345...6

尾頁