親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

monchai 發表於 19-3-7 14:28
請問有無人岩岩去越南係用e visa架? 係咪喺網上apply左就print出黎可以過關? 仲洗唔洗去其他counter做手續? ...

請問 用E-visa 入境 只需要印確認簽証信出來就得嗎? 還要否帶相片去搞的?

複式洋房

想問一下,一家人申請用同一個email 可以嗎? Thanks a lot

大宅

daisy17772 發表於 19-5-19 14:59
worth going to 順化,also to stay a night there, but you'll have to see if it fits your itinerary.
...

多次email問越南的入境處,可否改地址,都沒有回應 .
打電話去香港的越南領事館,又沒有回覆。飛去留言信箱。

大宅

daisy17772 發表於 19-5-19 14:59
worth going to 順化,also to stay a night there, but you'll have to see if it fits your itinerary.
...

我已經多次email及嘗試call香港的越南領事館,飛去留言信箱,留言,無人回覆

別墅

回覆 monchai 的帖子

may I have the link for evisa? thx!
HON

侯爵府

醒目開學勳章

2/7 申請 e-visa, 成功俾咗錢,同日收到email話收到我嘅申請,但係到今日都未批出,一直都顯示in processing. 我10號就要出發,有冇人遇到咁嘅情況?

侯爵府

醒目開學勳章

chun媽 發表於 19-5-19 12:16
回覆 daisy17772 的帖子

謝謝,我已經成功網上申請簽證,稍後再訂機票及酒店,但在申請簽證上,需要提供在 ...

你等左幾多日先成功批到?

大宅

春卷 發表於 19-7-8 09:02
你等左幾多日先成功批到?

我們一家四口,3個不足24小時,已收到visa, c6 就唔知點解等了3天才收到visa.
我建議你今日仲收唔到,明天就去灣仔越南領事館問問,上次職員話可以幫我即場做visa

大宅

chun媽 發表於 19-6-9 18:42
多次email問越南的入境處,可否改地址,都沒有回應 .
打電話去香港的越南領事館,又沒有回覆。 ...

最後都係親身去越南領事館問問穩定D,職員話無問題,我才放心

大宅

daisy17772 發表於 19-3-9 19:50
hksar passport 申請visa嗰個 website,同我舊年 申請其他passport網上一樣. 都係就咁出一個email有咗e vis ...

我想問申請e visa, nationality 係選china? 我見吾到有HK

侯爵府

畀面勳章

cj040710 發表於 19-7-11 11:58
我想問申請e visa, nationality 係選china? 我見吾到有HK

for hksar passport, yes China

大宅

daisy17772 發表於 19-7-11 12:06
for hksar passport, yes China

謝謝!

請問Full Name ( first name middle name last name)
例如:chan tai man, 咁係照寫chan tai man or tai mam chan 呀?

侯爵府

畀面勳章

cj040710 發表於 19-7-11 12:48
謝謝!

請問Full Name ( first name middle name last name)

both can do. but some insist follow the picture on their website.

I did tai man chan. no problem for me

侯爵府

畀面勳章

cj040710 發表於 19-7-11 12:48
謝謝!

please search internet. some say dragonair insisted chan tai man exactly as in the picture instruction on website.

大宅

請問小朋友剛換左新的特區護照H, 做吾到e visa, 就要做落地簽證?
係香港要做咩文件呀?

大宅

分享2019年12月申請越南evisa最新情況:
#姓同名可以掉轉填,完全冇問題
#H字頭新護照可以申請到
#BNO都申請到,不過唔知係咪越南人hea做當咗英殖,但英殖有15日免簽,呢個撞彩
#用同一個email申請5個人,星期一下午大概3點申請,星期三晚上6點幾批出4個,最後一個等到星期五下午1點先出,由於星期日就出發,心血少d都比佢嚇死
#證件相同passport都係用手機影,證件相基本上冇要求,我crop passport上面張相都過到骨#email去問係完全冇回應既,大家唔洗浪費時間啦
*奉勸各位早d申請,免得嚇死自己
*網上比US$5-11個d落地簽證係必須飛機入,而且到咗都仲要再比US$25,好似我咁搭郵輪係唔可以落地簽既,而大多數郵輪公司都會幫乘客做簽證,但我呢間星夢垃圾就話唔join岸上團就唔幫我地簽,仲要出發前7日先通知,人都癲
*最貴最原始做法就係去灣仔領事館,但可以即日簽,旅行社收得貴都要4日
*淘寶都有,好似話1日,但要速遞封信比你,未試過,自己search

公爵府

joycheung801 發表於 19-12-20 17:56
分享2019年12月申請越南evisa最新情況:
#姓同名可以掉轉填,完全冇問題
#H字頭新護照可以申請到

好詳細,謝謝你
原本想新年去,但怕簽證麻煩,所以擱置左

大宅

cj040710 發表於 19-7-12 08:32
請問小朋友剛換左新的特區護照H, 做吾到e visa, 就要做落地簽證?
係香港要做咩文件呀?
...

我小朋友剛換passport 也做到Elisa, 俾US$25, 同其他人同一時間申請,同一時間收到,好快,前後三日

男爵府

回覆 joycheung801 的帖子

好詳細,謝謝你

男爵府

rhky 發表於 19-5-21 11:51
請問 用E-visa 入境 只需要印確認簽証信出來就得嗎? 還要否帶相片去搞的?
...

請問你是否用 evisa 入境, 只要印確認簽証信出來, 而唔駛帶相? 謝謝

首頁

尾頁

跳至