幾多周先有人讓座

李露眉
|
就黎五個月,未………………

個個低頭,有d望到可能諗係米肚腩
danielle_0_0
|
李露眉 發表於 19-3-7 18:21

等人讓座真係好睇彩數(emoji)

我每朝西鐵番工
企正關愛座前(31周既肚)
一星期,可能得一次有人讓(emoji)
尋日,去到荃灣西有人落車
但比企我隔離既中學生搶左個位坐

musiccisum
|

我去到36週都無
moon7632
|
唔好預有人讓座,我上兩年都係比得一個人讓座。一星期都坐3-4次地鐵,如果辛苦都係坐車比較好,撞親個b都唔好
loiloimama
|

我去到38w都冇人讓
HOPEFORBB
|
回覆 李露眉 的帖子

難中過六合彩,根本依家讓坐係同你個肚有幾大係無關係,我之前大肚,只有一次係有人拍我膊頭話讓位俾我
hontari
|
5個月未夠已經有人讓了,我坐東鐵線多
不過經驗係,hipseat揹住個b被讓座率係高過大肚時,依家拖一個陀一個,就經常有人讓座呢
tatababy123
|
hontari 發表於 19-3-7 19:11
5個月未夠已經有人讓了,我坐東鐵線多
不過經驗係,hipseat揹住個b被讓座率係高過大肚時,依家拖一個陀一個 ...

我都係揹住bb讓坐多過大肚,通常讓既都係40-50歲既人。好少後生
May.Chong
|

係吾會有人讓座架 個個人都掛住禁電話(emoji)
jamboo_ash
|
20weeks..好好彩10次有7次有人讓座
我個肚係偏大...
阿隨
|

我去到32週已返工打的,之前被讓座次數不多於5次。唔同你爭位都偷笑。
試過n次行去個位比人一個箭步坐咗落去先。
lovelypowerpuff
|

8 9 個月都無
又唔一定要人讓,可能人地都好攰呢
freshrose
|
4個幾5個月
freshrose
|
May.Chong 發表於 19-3-7 19:23
係吾會有人讓座架 個個人都掛住禁電話(emoji)

我見肚之後日日坐巴士返工,日日都有人讓座,我未試過坐交通工具無人讓座
chubama
|

我覺得讓座都有地區性
港島線 較多讓座,好多時都見。
新界線/西鐵線 極少見。

除左質素,我諗 車程 長短 都有關係,
港島線 全程30分鐘左右,較禮讓。
ching129
|

你托住個肚先,然後行入車廂中間
我呢幾個月有80%人讓坐,好感恩
Coolkuyan
|
5個月之後,著貼身現肚衫先有人讓座
我近幾次都係40+男人讓
JoCh315
|

6個月開始見肚,有媽媽眼利見到會讓座。其他人未必會察覺到。而且企吓無所謂,最緊要有野扶。
到8-9個月,10次裹面8-9次都有人讓(西鐵/地鐵),因為明顯大肚,無得扮見唔到。今日地鐵有個後生哥哥仔,拍我膊頭讓位我坐(emoji)(emoji)(emoji)我已經特登企埋一邊,唔想俾壓力人

racheljohn
|
我而家16周開始有人讓座比我了
我要做媽媽
|
我覺得你都係咪諗好大個肚就會有人讓,真係睇運氣架