夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我講先

不思進取,有幾多駛幾多,完全唔識儲錢,唔煙唔酒但係勁爆粗口,自己可以對老婆發脾四但唔俾老婆駁嘴,生養小朋友佢付出兩樣野(一係精子二係把口)

侯爵府

Tobemame 發表於 19-3-7 20:25
我講先

不思進取,有幾多駛幾多,完全唔識儲錢,唔煙唔酒但係勁爆粗口,自己可以對老婆發脾四但唔俾老婆駁 ...

太恐怖了吧

複式洋房

深表同情……我係在職媽媽。
我嗰件不論好事壞事,經常隱瞞我,乜都唔俾我知。
屋企冇工人,乜都我做晒。
時常工幹唔返嚟幾日,冇事前通知。
掉低細路,自己去做運動。
在家隨時去瞓,忘記家長責任。
教唔掂仔女就叫佢哋去死。
冇照顧或關心下我,我一日未斷氣都得個做字。
有時間就約人打波,從冇話去幫輕下我。
屋企十幾年來都係我最早起身搞掂仔女返學,佢冇話頂下更,可憐我每日瞓唔夠五小時。

複式洋房

仲有,返到屋企都係顧住做嘢,冇投入家庭生活,可悲

男爵府

又嫖又賭

子爵府

自己、老婆、細路都吾識照顧,乜都依賴老婆;吾用腦,吾會諗屋企,細路有乜需要;屋企電燈、門鉸....壞吾會主動修理;不思進取,成日想退休;冇責任感;成日想被照顧;不理財.......

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我講先

不思進取,有幾多駛幾多,完全唔識儲錢,唔煙唔酒但係勁爆粗口,自己可以對老婆發脾四但唔俾老婆駁 ...

佢結婚之前隱藏得好好,好上進,好慳儉,肯儲錢,唔講粗口,唔發脾氣?結婚後先一次過現形???

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 19-3-8 22:21
佢結婚之前隱藏得好好,好上進,好慳儉,肯儲錢,唔講粗口,唔發脾氣?結婚後先一次過現形???
...

同問

洋房

vivibabyvivi 發表於 19-3-8 22:21
...

的確,婚後變第二個人,生完小朋友再變第三個人,可能唔係叫隱藏,係我自己睇得唔夠清,冇得怨,亦返唔到轉頭

男爵府

回覆樓主:

我的婚前識扮野收藏,婚後現形,果然變成家人,不需再扮什麼。人格不是十分衰,,但態度,心態及㣔為,生活上很多事令我受委屈,沒上進心,對外人又是好好先生,在家脾氣好大,說話長氣重覆多次,自以為好醒,善於把事情用放大,講大話,控制狂,成日指你出去問人野,自己只識話唔知就問人,問下人吾使死既,但自己又吾問。頭腦簡單,無乜logic.覺得我為份工卜心卜命,自己壓力大係自己攞來衰,卻沒關心過我咁辛苦做工是為乜……現生活全是寄情在囡身上,生活和返工才有動力。

洋房

做個靚太 發表於 19-3-8 23:02
同問

我知大家都有壓力,但佢有壓力時就打鬧我兩個女,打落我個女果道力連我都會覺得痛,但我有壓力時只能夠收收埋埋,係其他人眼中我好好命,完全睇唔到佢係屋企點對我。返到屋企淨係識訓同玩手機,話佢兩句就DLLM
為左佢地屋企生男丁,我願意博,博足三個都係女,仲想叫我生第四個,話如果懷孕個幾兩個月去check到又係女果陣就叫我落左佢,痴線架!人命黎架!點解可以咁冇良心?!講到好像去街市買餸咁簡單?!唔顧我副身體都算啦,咁樣糟蹋生命係咪唔驚有報應?!

大宅

回覆樓主:

一而再再而三講大話呃我,生小朋友前應承坦誠相對,咩都俾我知,邊度都同我去,之後愈來愈收收埋埋,鬼鬼祟祟

已刪除用户

回覆樓主:

水晶宮

主觀, 咩都係佢啱, 唔聽人意見
宅男, 難過一齊放假都只會做佢喜歡的活動, 唔會諗下陪下你, 拍下拖

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我講先

幾經典

大宅

回覆樓主:

無口齒,應承過嘅野100樣先有一樣半樣會做到
懶,踢10次先郁一郁,永遠淨係識講遲啲做;一陣做,到最後都係要我自己做返
成日講大話,問佢一樣野,無論大小事,第一時間都係講大話,之後會俾我發現啲證據/佢自己前言不對後語
無理財觀念,有幾多就用幾多,無諗過將來,無諗過兩個女
發現過佢同異性搞瞹眛,係game度做左夫妻,呃我話無,仲發現佢有同人講啲瞹眛說話,自此由任我睇電話、俾pw我知,到改晒密碼,成日收收埋埋,去廁所、做乜都拎住電話,問佢借黎睇兩個女啲相就好緊張話唔借
一玩game就成副精神,時間,心機都擺晒落去,唔陪我,唔理兩個女,成日望住部機陰陰咀笑

大宅

回覆樓主:

.

子爵府

回覆樓主:

我已經後悔到死点解要嫁呢個人!大脾氣,一發癲就打爛嘢發洩,用粗口鬧我,幾難聽嘅粗口都用過!控制狂,佢話左1你唔可以話2!
唔專重我外家,又小氣,講笑都唔得,跟住又發癲。

已刪除用户

別墅

我講先

利申:陀b七個月

首頁

尾頁

跳至