第二胎勁眼訓

bebemiracle
|
有無二胎媽媽同我一樣,勁眼訓。今日6w2,由5週知道左之後就勁眼訓⋯放工都陪唔到大女玩,一直訓到食完飯又再想訓⋯⋯點解咁嫁?
同埋陀仔係咪眼訓啲?少啲嘔?
我上陀女都無咁樣(emoji)
asukav6
|
我上胎陀女超攰,今胎完全冇眼訓
李露眉
|
我8點就訓
emilykwok_19
|
上胎仔唔眼訓今胎未知性格但成日都好攰好眼訓
candy2611
|
上胎陀女勁眼瞓 瞓極都唔夠
今胎好精神 瞓好少 陀緊仔
bebemiracle
|
emilykwok_19 發表於 19-3-8 12:57
上胎仔唔眼訓今胎未知性格但成日都好攰好眼訓

我都未知性別⋯我見同上胎唔同,所以諗會唔會唔一樣
newspaperhang
|
大女時無咁眼訓仲返工依加陀仔好眼訓,成日都好想訓、好攰咁,但攤左落床好似碌極都唔搵舒服既位置入睡
喊包媽媽
|
我個係仔,6w-12w 會坐住訓左唔知
RubyYu07
|
每一胎反應都唔一樣架…我諗應該唔關性別事
RubyYu07
|
喊包媽媽 發表於 19-3-8 15:48
我個係仔,6w-12w 會坐住訓左唔知

我係仔。又唔覺得會咁眼訓
bchuma
|
bebemiracle 發表於 19-3-8 11:23
有無二胎媽媽同我一樣,勁眼訓。今日6w2,由5週知道左之後就勁眼訓⋯放工都陪唔到大女玩,一直訓到食完飯又 ...

係呀 我坨仔時比較眼訓
GCHK
|
我記得我果時都係好眼睏,不過我覺得應該唔關性別事
ymyyy
|
2胎都咁眼訓,第1胎返返下工坐係度都訓得著,今胎返工仲撐得住,2胎都係囝。
gulicov6
|
bebemiracle 發表於 19-3-8 11:23
有無二胎媽媽同我一樣,勁眼訓。今日6w2,由5週知道左之後就勁眼訓⋯放工都陪唔到大女玩,一直訓到食完飯又 ...

Same超眼訓,日日瞓足12個鐘,皮膚都靚左
haha748494
|
我兩胎相差12年,都系勁眼訓。
littlehei2008
|
haha748494 發表於 19-3-9 15:14
我兩胎相差12年,都系勁眼訓。

介唔介意講為何兩胎相差咁耐先再生?而且你生二胎是幾多歲呀?我自己仍考慮中 1516呢⋯⋯
做個靚太
|
上一胎陀女唔眼訓,心情差,胃口又差,皮膚好靚,今胎都係陀女,好好訓,心情暫時都仲幾好,胃口好,間中塊面會出粒粒~
karixi
|
上胎係仔,都唔覺眼訓,成個孕期冇任何不適
宜家6週幾....日日都好眼訓,成日都想訓,成日都想嘔
eunicebbsiu
|
RubyYu07 發表於 19-3-8 15:52
每一胎反應都唔一樣架…我諗應該唔關性別事

我都覺得唔係好關性別事~
haha748494
|
回覆 littlehei2008 的帖子

我依家都35+喇,當時覺得一個就夠喇,細B系意外禮物。