網購天地

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

回覆 lyh80115 的帖子

thx.
我住種花家

翡翠宮

sheenaho 發表於 19-3-20 10:18
C hing, 想問下點睇到京東有滿99自提免郵? 就算做緊嗰時我在版面都睇唔到有寫
...

¥99自取包郵又嚟過啦!

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

lyh80115 發表於 19-3-21 17:56
¥99自取包郵又嚟過啦!

我未用過京東,剩係用開淘寶,想買呢d五同櫃,見到淘寶同京東價錢差不多,但如果運上門要多成一百蚊,呢個去自提點取係咪即係免運費?點解會咁抵?
京東店有冇分皇冠鑽石果d知間店好唔好?因為未淘過京東,又想買五筒櫃 thx

翡翠宮

vivian0919 發表於 19-3-23 17:19

我未用過京東,剩係用開淘寶,想買呢d五同櫃,見到淘寶 ...

爭市場咪要畀多啲優惠,好過賣廣告卦。

可以睇下評價、問答,有好評率,又有差評、中評可以睇,了解件貨有乜優點缺點。
但就無乜嘢店鋪評分可言,因直送香港都係京東自營,由京東發貨及售後(7日有壞包退),唔洗擔心遲發貨或者寄啲次貨畀你。

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

lyh80115 發表於 19-3-23 17:29
爭市場咪要畀多啲優惠,好過賣廣告卦。

可以睇下評價、問答,有好評率,又有差評、中評可以睇,了解件貨 ...

唔該晒,咁好抵喎,我之前淘左個膠櫃,其中兩個櫃筒爆左,運番上大陸運費又貴,所以照接受,佢有壞可退香港又真係好好

翡翠宮

vivian0919 發表於 19-3-23 17:36
唔該晒,咁好抵喎,我之前淘左個膠櫃,其中兩個櫃筒爆左,運番上大陸運費又貴,所以照接受,佢有壞可退香 ...

係呀,7日退貨係其中一個優點,買電器、電子産品唔錯架,最近幫人買過Notebook、手機、電腦mon、氣炸鍋、水煲、定位手表、手環等等都係用直送兼有包郵。

翡翠宮

vivian0919 發表於 19-3-23 17:36
唔該晒,咁好抵喎,我之前淘左個膠櫃,其中兩個櫃筒爆左,運番上大陸運費又貴,所以照接受,佢有壞可退香 ...

用任何信用卡及八達通付款都無手續費,銀聯雙幣卡更好,兌換差價都唔蝕。

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

lyh80115 發表於 19-3-23 17:45
係呀,7日退貨係其中一個優點,買電器、電子産品唔錯架,最近幫人買過Notebook、手機、電腦mon、氣炸鍋、 ...

,除左電器,仲有咩家居用品推介,最好有埋linj
有冇人買過呢類收納櫃推介?見到呢款,京貴過淘五十蚊,想睇下有冇人京買過有推介

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

lyh80115 發表於 19-3-23 17:47
用任何信用卡及八達通付款都無手續費,銀聯雙幣卡更好,兌換差價都唔蝕。
...

淘寶信用卡都要手續費,咁佢好抵

翡翠宮

vivian0919 發表於 19-3-23 17:47
,除左電器,仲有咩家居用品推介,最好有埋linj
有冇人買過呢類收納櫃推 ...

邊款貴50蚊?43樓嗰個?

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

lyh80115 發表於 19-3-23 18:03
邊款貴50蚊?43樓嗰個?

43樓果款同淘寶差不多價錢,但佢免運費,但我想買下圖呢款,但應該冇得免

翡翠宮

vivian0919 發表於 19-3-23 18:08
43樓果款同淘寶差不多價錢,但佢免運費,但我想買下圖呢款,但應該冇得免

...

呢款櫃京東唔平,無著數。

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

lyh80115 發表於 19-3-23 18:25
呢款櫃京東唔平,無著數。

Ok thx
搵左得43樓果款有香港自提,唔知搏唔搏得過

翡翠宮

vivian0919 發表於 19-3-23 18:51
Ok thx
搵左得43樓果款有香港自提,唔知搏唔搏得過

43樓嗰款的話,微信京東領120減5券,再用飯粒返9%京豆,大約¥113買到。

京东饭粒app下載
http://app.hicloud.com/app/C100228287

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

lyh80115 發表於 19-3-23 20:20

43樓嗰款的話,微信京東領120減5券,再用飯粒返9%京豆,大 ...

我搵唔到飯粒 ,之後如果裝左,應該先取券先?之前點返9%,多謝哂你

翡翠宮

vivian0919 發表於 19-3-23 21:12

我搵唔到飯粒 ,之後如果裝左,應該先取券先 ...

play store無,用我條link下載「京东饭粒」啦,之後登錄京東賬號,喺購物車睇到返幾多,用飯粒落單就得,之後喺app或網頁版付款。完成訂單後過一排會自動返京豆到你賬號,京豆每1000個可以喺結算時抵扣10蚊。

微信關注「京东JD.COM」,進入「京东购物」→「搜索商品」→「首頁」→「领优惠券」,有張120減5。仲有其他地方有券攞,例如app嘅領券中心。

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

lyh80115 發表於 19-3-23 20:20

43樓嗰款的話,微信京東領120減5券,再用飯粒返9%京豆,大 ...

㩒完你條link安裝,show下圖,照下載就ok?

翡翠宮

vivian0919 發表於 19-3-23 23:30
㩒完你條link安裝,show下圖,照下載就ok?

係,經華為應用市場下載嘅,我都係喺呢度裝。

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

lyh80115 發表於 19-3-24 08:39
係,經華為應用市場下載嘅,我都係喺呢度裝。

Download完裝埋都唔見個app, 係咪仲要註冊華為先得?thx

翡翠宮

vivian0919 發表於 19-3-24 09:35
Download完裝埋都唔見個app, 係咪仲要註冊華為先得?thx

或者試下應用寶,揀「普通下载」:
https://a.app.qq.com/o/simple.jsp?pkgname=com.jd.fanli

華為嗰個可能要登入先俾裝

首頁
12345...6

尾頁

跳至