懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

CccHT 發表於 19-3-8 19:04
我食家好想食得落野
日日吾係佢嘔 就胃頂頂 好辛苦

頭3個月bb有營養囊自給自足
所以唔駛擔心,你食唔到bb都夠營養
我胃氣都頂到14週過後先舒服啲,同埋果時換左大啲同冇鋼線既bra,就冇咁辛苦,因為勒住都會影響消化
15-16週胎盤先完成,情況會穩定得多架喇
我果時都係少食多餐,食到既時候就食啲營養嘢,例如蛋、菜,肉,清淡為主

大宅

Babypig2288 發表於 19-3-8 19:38
我都係呀⋯13週1 好似冇晒感覺咁,我驚唔知係咪生長緊⋯都唔知係咪正常
...

我仲有胃頂 同埋開始成日急尿

大宅

bchuma 發表於 19-3-8 20:10
要5個月先慢慢開始見肚嘠

好期待快D見肚

洋房

回覆樓主:

唔洗擔心,bb size唔等於肚size ,我都成5個幾月先比樓下個保安問係咪有左但我bb比同周數既平均數大7日的,宜家27週,都係偏大,胎動大約20週左右有,個肚去到24週之後會暴漲

別墅

CccHT 發表於 19-3-8 17:18
6Week- 12week日日都嘔到攬住廁所
仲要連肉都食吾到 特別聞到雞味 嘔到傻左
食我最多就係公仔面 杯面 印尼 ...

13週當然未見肚

大宅

無噤快啦 我自己都係5個月之後至見肚 係突然間大得好快 所以媽媽妳唔洗太擔心啦 放鬆心情 太緊張反而對BB唔好呀~

民房

summer_mlt 發表於 19-3-8 22:25
我三個月未夠就見肚.....有無人係咁架?

我老公話我果個係肚腩咋

複式洋房

summer_mlt 發表於 19-3-8 22:26
你都係呀, 我仲驚我點解咁快, 人人都話要成4/5個月先見

我都係8週就有個肚腩仔…食得多又訓得~個個都幾個月先見肚…仲以為自己唔正常定食太多…

洋房

ErinNga 發表於 19-3-9 12:55
我都係8週就有個肚腩仔…食得多又訓得~個個都幾個月先見肚…仲以為自己唔正常定食太多…
...

係呀。 個肚腩大左, 同個胸已經升cup

複式洋房

summer_mlt 發表於 19-3-9 13:02
係呀。 個肚腩大左, 同個胸已經升cup

個胸感覺已經大到冇得再大(emoji)(emoji)(emoji)

洋房

ErinNga 發表於 19-3-9 13:03
個胸感覺已經大到冇得再大(emoji)(emoji)(emoji)

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

ErinNga 發表於 19-3-9 12:55
...

我同你情況一樣!好食得!啱啱8w,一日要食成四、五次,由其是夜晚,臨瞓前又肚餓!但我瞓得唔係咁好!一晚成兩次夜尿跟住又瞓唔返!因為第二胎肚皮鬆弛咗所以已有小肚腩了!

複式洋房

panda011230 發表於 19-3-9 14:03
我同你情況一樣!好食得!啱啱8w,一日要食成四、五次,由其是夜晚,臨瞓前又肚餓!但我瞓得唔係咁好!一晚 ...

我都有尿急既問題~夜晚會因為急尿醒左~朝早又要急尿急醒…跟住一日要去好多次廁所…仲要次次都柯好多

別墅

ErinNga 發表於 19-3-9 14:06
我都有尿急既問題~夜晚會因為急尿醒左~朝早又要急尿急醒…跟住一日要去好多次廁所…仲要次次都柯好多
...

係呀!係呀!夜晚都已經唔飲水!但都勁多尿,都唔知d水係邊到嚟

複式洋房

panda011230 發表於 19-3-9 14:25
係呀!係呀!夜晚都已經唔飲水!但都勁多尿,都唔知d水係邊到嚟

我都想知啲水係邊到黎!明明都訓教前都冇飲野(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

過多陣應該就會穩定喇

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

只要冇流啡見紅就唔洗太擔心,比D信心BB.

珍珠宮

summer_mlt 發表於 19-3-8 22:26
你都係呀, 我仲驚我點解咁快, 人人都話要成4/5個月先見

我本身都有D肚腩,所以仲明顯

別墅

我肥底,陀大仔同依家23wk細b一樣,都係唔見肚

要21週先真係確認到bb郁...大家暴力程度唔同
細b好斯文,好少郁,但都數到佢郁嘅次數
大仔只要一索到野食,就會狂跳,次次食野都踢到我急尿

所以唔洗太擔心

別墅

ErinNga 發表於 19-3-9 14:26
我都想知啲水係邊到黎!明明都訓教前都冇飲野(emoji)(emoji)(emoji)

我都想知飲一杯水,每15分鐘都有廁所去,仲要唔係少...要去3次先柯清
我有懷疑過自己係咪穿水但穿水唔會覺得急尿,係會唔急都瀨咁

首頁

尾頁

跳至