30週以上政府醫院會唔會安排再照多次超聲波??

kwokmanching
|
踏入30周以上有冇媽媽喺政府醫院再提供超聲波,睇睇胎兒嘅大小?
我怕比預期中大如果順產嘅話好難生,到時先揾醫生開刀會唔會好麻煩?
asukav6
|
如果唔係高危,唔會再照,姑娘可以摸得出個胎幾大,調頭未,姿勢等等
emmmacyk
|
搵醫生開刀?你私家生?
咁做乜唔私家照埋
肥虎虎
|
kwokmanching 發表於 19-3-8 20:02
踏入30周以上有冇媽媽喺政府醫院再提供超聲波,睇睇胎兒嘅大小?
我怕比預期中大如果順產嘅話好 ...

如果你無睇開私家
基本上唔係產檢睇開
好多醫生過20vw已經唔會接
shadow0907
|
kwokmanching 發表於 19-3-8 20:02
我怕比預期中大如果順產嘅話好 ...

我東區醫院做產檢,醫院37週比左期我做產前超聲波 ~
|
shadow0907 發表於 19-3-9 09:57
我東區醫院做產檢,醫院37週比左期我做產前超聲波 ~

又係東區醫院,真好
你本身係咪高齡?
shadow0907
|
kwokmanching 發表於 19-3-9 17:39
又係東區醫院,真好
你本身係咪高齡?

唔算高齡
我要做媽媽
|
應該一間間醫院唔同既,你可以問問姑娘或者醫生架
貓宅
|
咁政府會照到幾多週?
|
shadow0907 發表於 19-3-9 18:02
唔算高齡

咁都幾好,有得再次提供超聲波服務
|
貓宅 發表於 19-3-9 19:59
咁政府會照到幾多週?

政府會提供初期(唐氏)
廿週之前(結構)
之後沒有其它了
|
我要做媽媽 發表於 19-3-9 18:05
應該一間間醫院唔同既,你可以問問姑娘或者醫生架

係,都要主動問吓
貓宅
|
kwokmanching 發表於 19-3-9 20:53
政府會提供初期(唐氏)
廿週之前(結構)
之後沒有其它了

我本身高齡, 已經照咗結構, 月尾飲糖水, 咁即係之後都無得照超聲波要book私家嗎?
Chickchick1230
|
上胎東區得唐氏有照過超聲波,無結構,產前亦無超聲波,私家寫左封信話係大隻b都無得照
|
貓宅 發表於 19-3-9 20:55

我本身高齡, 已經照咗結構, 月尾飲糖水, 咁即係之後都無得照超 ...

冇嫁喇~所以我就想喺度問吓有冇媽媽喺後期政府度有多次超聲波照
|
Chickchick1230 發表於 19-3-9 22:08
上胎東區得唐氏有照過超聲波,無結構,產前亦無超聲波,私家寫左封信話係大隻b都無得照
...

樓上都有位媽媽係東區,又有唔同待遇
angela96
|
kwokmanching 發表於 19-3-9 22:13
冇嫁喇~所以我就想喺度問吓有冇媽媽喺後期政府度有多次超聲波照

第一胎時有係私家照到過大拎信後政府再幫我照一次!

|
angela96 發表於 19-3-9 22:18
第一胎時有係私家照到過大拎信後政府再幫我照一次!

咁可能會,政府都要check清楚,不能假手於人