急問懷孕食抗素

Mrswong_JM
|
醫院驗到我有細菌要食抗生素一星期
產科張紀錄話 400 mg 一星期,但藥劑部開藥俾我叫我每日兩次,每次兩粒,而每粒藥 200 mg
我想問如果我跟佢指示食,我每日食左 800 mg,有冇問題架???
肥虎虎
|
Mrswong_JM 發表於 19-3-8 21:48
醫院驗到我有細菌要食抗生素一星期
產科張紀錄話 400 mg 一星期,但藥劑部開藥俾我叫我每日兩次,每次兩粒 ...

你起藥劑部當時唔問
反而上bk問
Mrswong_JM
|
當時情緒唔好冇留意到哩點,返到屋企定落黎先見到
如果時光可以倒流我會冷靜 d 即刻問佢
肥虎虎
|
Mrswong_JM 發表於 19-3-8 21:58
當時情緒唔好冇留意到哩點,返到屋企定落黎先見到
如果時光可以倒流我會冷靜 d 即刻問佢
...

聽日拎埋d藥去問
今晚唔好開藥食住
GCHK
|
肥虎虎 發表於 19-3-8 22:01
聽日拎埋d藥去問
今晚唔好開藥食住

係亞,唔好食住,聽日問下先
喊包媽媽
|
好奇問,如果呢度有人答你可以,你會食嗎
Mrswong_JM
|
好呀,都係唔食住,多謝你地
GCHK
|
Mrswong_JM 發表於 19-3-8 23:41
好呀,都係唔食住,多謝你地

乖喇?咁問左醫生未亞
haha748494
|
最好打電話問清楚。
Mrswong_JM
|
回覆 GCHK 的帖子

醫生 double confirm 係食兩次,每次兩粒,哩個故事教訓我要時刻保持冷靜問清楚
GCHK
|
Mrswong_JM 發表於 19-3-10 01:23
回覆 GCHK 的帖子

醫生 double confirm 係食兩次,每次兩粒,哩個故事教訓我要時刻保持冷靜問清楚:thinkin ...

咁就係可以食?係亞係亞,都係小心為妙,時刻問清楚
Kim23456
|
Mrswong_JM 發表於 19-3-10 01:23
回覆 GCHK 的帖子

醫生 double confirm 係食兩次,每次兩粒,哩個故事教訓我要時刻保持冷靜問清楚:thinkin ...

問清楚就好啦,我地一定冇醫生咁專業,最緊要搞清楚