討論一下: 生男生女懷孕徵兆

長期糧尾子
|

結構+nifty性別確定 : 仔
清宮圖 : 女
孕吐 : 無,食得瞓得
口味:冇轉變,好好胃口
9wks 胎long形狀 : 偏長
bb心跳 : 約135至140
mama皮膚 : 面部冇特別好或特別差。
腋下好黑,黑色一達達漫延到胸,好似老泥咁,肚臍窿好黑
肚皮 : 中間條線明顯
kary2931
|
長期糧尾子 發表於 19-3-8 22:10

我一直都覺得係囡,因為我個肚比較圓,有咗特別鍾意食甜野同辣野,結果T21報告出嚟真係囡,所以舊時陀仔陀女嘅徵兆都幾準我自己覺得
manman1026
|

早兩日照超聲波話係仔
Nifty結果要10日後先知
清宮圖話係仔
bb 心跳維持160左右
陀大女果陣食得訓得,陀今胎又嘔又失眠
等nifty報告出左我再開估

GCHK
|
我有個同事,話清宮圖好準啵
阿合hop
|
GCHK 發表於 19-3-8 22:54
我有個同事,話清宮圖好準啵

清宮圖如果唔計農曆同虛齡我就覺得準
ymyyy
|
清宮圖唔準啦~話我係囡,但係係囝。
KitKit.Ying
|
My (emoji)(emoji)is boy~唔鐘意食甜,鐘意酸
MrsSilviaChan
|
我依家第一胎
我有咗之後成日想食甜野,所以我估都係囡,因為我本身無咁好甜食。
驗咗niffy 都係囡

KIMKIM85
|

仔:鍾意食辣野 皮膚差咗 係咁爆倉
hyccnam
|
我都覺得媽咪自己嘅直覺真係好準,仲準過清宮圖
我係囝囝,我一開始都係無嘔,食得更超級訓得,一日起碼要訓10hrs以上
以前未大肚時好鍾意食甜品,蛋糕果啲,但一有咗見到甜嘢反而會想作嘔 一啲都唔想食。日日最想食嘅反而係肉類,特別係牛扒到我而家係懷孕中期都一直係噤
哈哈 唔知關唔關係男仔事,不過總之陀仔陀女都好,最緊要BB健康成長
aryan412
|
我係仔,由5w喪嘔到15w,唔鍾意食甜同酸。心跳維持15X,皮膚上無咩變化,鼻都無變大。
Carmen8080
|
我都係憑自己感覺 估中左 因為勁爆瘡 本身係唔會生瘡嘅 咁反常一定係仔
nenebb12
|
兩胎基本上差不多,但一胎女一胎仔...(emoji)
angelkk
|
仔:完全冇嘔冇轉胃口, 皮膚頭3個月乾左又多左暗粒,但3個月後又變返好, 5個月體重有重到但肚唔太大,活動唔辛苦~
deborahhk
|
T21 結果係仔,孖仔
清宮圖係女,11週照超聲波醫生話係女
我都有2次夢見自己生女

至15週共嘔左3次,但成乾嘔
變得好鐘意食酸、辣,唔太鍾意食甜
口味轉左,餐餐無肉不歡但好討厭食菜同魚
塊面同個身生好多瘡同個面好腫,鼻變大
haha748494
|
回覆 GCHK 的帖子

我陀住第二胎查清宮圖,前後都系囝,生出黎真系囝。
hellomary224
|
hyccnam 發表於 19-3-9 03:15
我都覺得媽咪自己嘅直覺真係好準,仲準過清宮圖
我係囝囝,我一開始都係無嘔,食得更超級訓得,一日 ...

我陀阿仔時又係勁鍾意食牛扒,成日拉c6去鋸扒
今胎好似又唔係太鍾意牛扒,反而甜野又幾ok,希望係女女啦
hyccnam
|
回覆 hellomary224 的帖子

我本身未陀B之前仲要唔鍾意食牛肉,有左阿囝之後變咗牛魔王噤懷孕初期未夠3個月仲試過有次買唔到想食嘅牛扒而眼濕濕想喊好誇張就係由果下我覺得佢應該似係囝囝
Hinhinhinbb
|
第一胎係仔,鍾意食酸野,個鼻會大咗...個肚會尖d!
第二胎係女,鍾意食甜同辣,個人會靚咗....個肚會圓d!
兩胎清宮圖都算準!
GCHK
|
haha748494 發表於 19-3-9 15:16
回覆 GCHK 的帖子

我陀住第二胎查清宮圖,前後都系囝,生出黎真系囝。 ...

你咁鍾意仔嘅,唔想生個囡咩