請問懷孕初期

長期糧尾子
|
請問第二胎懷孕初期可唔可以用孭帶孭BB(hipseat ) ?會唔會影響肚入面嘅BB ?謝謝
hellomary224
|
我揹到5週幾已經冇揹喇~
主要覺得cool緊個肚唔舒服同埋揹住個大既都好攰

長期糧尾子
|
我全職媽媽,如果唔可以揹,我唔知道點樣去買餸和去街,有沒有甚麼方法嗎?
肥虎虎
|
長期糧尾子 發表於 19-3-9 05:56
我全職媽媽,如果唔可以揹,我唔知道點樣去買餸和去街,有沒有甚麼方法嗎?
...

用BB車
大人細路肚既bb大家都舒服
Lumichan
|
長期糧尾子 發表於 19-3-9 00:05
請問第二胎懷孕初期可唔可以用孭帶孭BB(hipseat ) ?會唔會影響肚入面嘅BB ?謝謝
...

BB幾大呀 可以吾孭就吾孭..我仔3歲我而32週我都有抱.抱係側面吾會整到個肚
長期糧尾子
|
雨歲都未夠,我要搭車去街市,怎樣用bb車?
肥虎虎
|
長期糧尾子 發表於 19-3-9 07:47

初生都可以坐bb 車
兩歲有乜問題
你最大問題係收車
但你用孭帶根本唔係好方法
你大肚又要顧大b
大肚根本就唔適合拎重野
不如你online拎食物啦
我自己都係長期網上訂
長期糧尾子
|
肥虎虎 發表於 19-3-9 08:07
初生都可以坐bb 車
兩歲有乜問題
你最大問題係收車

大肚唔應該拎重嘢=你好幸福,羨慕你
肥虎虎
|
長期糧尾子 發表於 19-3-9 08:55
大肚唔應該拎重嘢=你好幸福,羨慕你

大肚唔應該拎重野唔係代表幸福係常識
姑娘醫生都會咁同你講
fakyman
|

收左b車上車囉,點會用唔到?
cavy0511
|
長期糧尾子 發表於 19-3-9 00:05
...

掛個咁重既野係身, 仲衰過你抱佢一陣, 而且仲要壓住個肚, 我唔會搏喇, 我寧願搵架bb車載出去, 如果車重就轉架輕車, 唔好拎個肚黎教飛
GCHK
|
最好就用BB車,盡量囉
ivymui0522
|

或者屋企樓下有無百佳同惠康?平日可去百佳惠康買,係貴少少,但方便啲呀!去街市可以到老公放假個日先去同買多少少
haha748494
|
懷孕初期唔好拎重嘅嘢。