夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

品琪 發表於 19-3-9 17:57
應該都有
一直有見社工,多個人開解下佢
不過都冇咩用
祝福你,冷靜處理左,明天會更好,加油.

翡翠宮

品琪 發表於 19-3-9 17:53
因為留低令佢最大情緒問題都吾係因為bb
係因為同埋我爸媽一齊住
佢話壓力好大,而且吾習慣香港生活

香港的確係好難生活自在既地方,比個空間佢抖下氣再決定下一步點行都好

別墅

品琪 發表於 19-3-9 03:28
從結婚住埋一齊開始
問題一直出現,爭吵愈來愈多
為左bb,一直都忍住

我也是過來人,明白你心情,冇人想,分開後好好打算人生吧

珍珠宮

品琪 發表於 19-3-9 17:53
因為留低令佢最大情緒問題都吾係因為bb
係因為同埋我爸媽一齊住
佢話壓力好大,而且吾習慣香港生活
啊!我身同你所感受,所經歷的。我自從大女出世到三女出世5年間,就係如同你現在的狀況。
我前夫又係有佢自己習慣的非香港式家庭生活。佢又係要同埋我父母一齊住。
佢唔懂中文,我父母唔懂英文。

我夾在中間,我做唔到好女兩頭瞞。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

品琪 發表於 19-3-9 17:55
只住在隔壁要見面都算好方便。

我bb 要見佢爸爸 要坐飛機
明白,我選擇「嫁雞隨雞,嫁狗隨狗,嫁著猴子就跟著猴子隨山跑」當時,我辭了我份高薪工程師職,帶著我新移民的從草根階層退休的父母,大女剛出世8個月大,我們就跟住我前夫去做佢畢業後第一份專業。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

首頁

尾頁

跳至