醫生要我塞小白球,佢話我卵巢分泌唔夠孕酮

AL330
|
尋日6w4第一次見醫生,要照超陰,佢話見到我卵巢分泌唔夠孕酮,好難堅固胎盤,同埋之前有流產紀錄,所以醫生叫我用兩星期小白球,想問下唔係要驗血先可以check到夠唔夠孕酮既咩?使唔使睇多個醫生問下?
李露眉
|
我覺得無壞,驚你作小產,安胎
肥虎虎
|
AL330 發表於 19-3-9 07:52
尋日6w4第一次見醫生,要照超陰,佢話見到我卵巢分泌唔夠孕酮,好難堅固胎盤,同埋之前有流產紀錄,所以醫 ...

信下個醫生啦
6 wk肯同你講咁多check 咁多野
仲開安胎藥做足晒
Sherrybabyc
|
肥虎虎 發表於 19-3-9 08:03
信下個醫生啦
仲開安胎藥做足晒

同意
GCHK
|
肥虎虎 發表於 19-3-9 08:03
信下個醫生啦
仲開安胎藥做足晒

同意亞,我覺得都係信呢個醫生囉
MrsMrs.Yau
|
尋日6w4第一次見醫生,要照超陰,佢話見到我卵巢分泌唔夠孕酮,好難堅固胎盤,同埋之前有流產紀錄,所以醫 ...

可以pm醫生資料嗎?
AL330
|

咁好啦,信醫生(emoji)(emoji)謝謝大家意見(emoji)
AL330
|
MrsMrs.Yau 發表於 19-3-9 23:46
可以pm醫生資料嗎?

已pm
0o千雪o0
|
Pm埋我
我要做媽媽
|
你可以search下相關帖子,睇下有冇媽媽都需要塞小白球
Manmancher
|
Pm醫生名可以嗎?我都想照
AL330
|
0o千雪o0 發表於 19-3-10 09:51
Pm埋我

已pm
AL330
|
Manmancher 發表於 19-3-10 12:18
Pm醫生名可以嗎?我都想照

已pm
haha748494
|
如果唔信醫生,話姐再睇多個醫生。
GG2015
|

我也想要醫生資料,pls pm,thanks!
Girl86914
|

你好,我都想要醫生資料,之前我就可能係孕酮低六周小產了。無醫生幫我打孕低,只係話原因不明
Ypysuki
|

係架,驗血就知孕酮hcg,塞啦,要休息呀,唔好行咁多呀,我開頭都做左好多保胎既野,不過就唔係香港,因為果陣唔知有左,仲係廣州,咁知道後就去驗下囉,就話要保胎,食左差不多三星期黃體酮,打左半個月針,食左半個月孕酮,數字就靚好多,本來打算知道返香港睇,但果陣廣州既醫生話最好要訓床休息,迫住要留係大陸安胎,之後穩定左就返香港再檢查,所以早期一定要好小心,不能操勞,加油
Girl86914
|
Ypysuki 發表於 19-3-16 19:17
係架,驗血就知孕酮hcg,塞啦,要休息呀,唔好行咁多呀,我開頭都做左好多保胎既野,不過就唔係香港,因為 ...

謝謝,甘知吾知香港邊度有得驗?
Girl86914
|
Girl86914 發表於 19-3-16 19:40

最快幾周可以驗?
Ypysuki
|
Girl86914 發表於 19-3-16 19:40

其實香港都係去婦產科專科,但好多時都唔會點開咩保胎藥比你,所以香港早期胎兒既保胎真係差少少,所以我覺得係廣州做保胎係啱既,不過你可以試下登記健康院睇,最緊要休息多點,唔好行咁多依個係真架,唔好行樓梯,一定無問題的,加油(emoji)(emoji)