論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Solarflare 發表於 19-3-9 14:44

新手請菲, 不要請 old seafood (40+). 呢版剛剛有2位新手 ...

請菲都唔一定衞生程度高, 我之前請過一個近40歲既菲姐, 衞生差, 你講既缺點全部都有齊, 仲要好貪心, 成日話自己無錢, 冬天衫都無多件, 日用品又話無錢買。因為當時係照顧初生b, 唯有買佢怕, 好多事都會照顧佢, 又買衫,又照顧佢伙食。 我同佢解釋大家坐埋同一條船, 我要番工, 有收入先請得起你。 諗住做個好僱主。 漸漸佢就變本加厲, 話下佢, 就係度發脾氣。有次我細妹嚟我屋企, 佢都有個菲傭姐姐, 我地個菲姐就會只顧傾談唔做野,我叫佢唔好, 佢就黑面。 做有好多事情。最後, 用唔夠半年 我炒左佢。 我請左兩個廿多歲個姐姐,反而正常好多,我宜後都唔敢再請菲姐。

複式洋房

chbch 發表於 19-3-12 09:03
印一樣咁淫亂, 之前有個等屋企人返曬工返曬學搵街坊阿伯上黎搞野. 佢係我屋企三十幾年來唯一的印姐, 看 ...

嘩 真係嚇死

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Solarflare 發表於 19-3-12 11:08
帶個陌生人番你屋企搞野??? 好污嘈, 有冇成張床墊掉左佢 。
仲要搞到下 ...
應該係主人床度攪。 我以前同事返shift, 有次不衣佢返屋企時間返屋企, 下午2點幾, 佢自己開門, 唔見咗個工人, 以為蛇咗落街, 因老公返工, 女返學。 入到自己房, 原來工人同個黑佬在佢張床大戰, 戰到太太返來都唔知。 心臟弱D都頂唔順, 即炒工人, 連床都掉换埋。 佢仲成日話工人做野成日同佢換床單。

男爵府

lily-of-valley 發表於 19-3-12 16:53
應該係主人床度攪。 我以前同事返shift, 有次不衣佢返屋企時間返屋企, 下午2點幾, 佢自己開門, 唔見咗 ...

吓, 咁你同事咪見到黑鬼條xx同工人隻xx 。好核突。搞到咁仲使唔使賠錢炒?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Solarflare 發表於 19-3-12 17:01

吓, 咁你同事咪見到黑鬼條xx同工人隻xx :horro ...
廿幾年前, 工人未有咁叻法律, 即炒無賠, 只比人工機票。 咁大鑊, 仲想賠?

又另一同事, 女約2歲, 但有問有答, 有日問女
媽: Daddy mommy唔係屋企, 亞姐姐有無對你唔好, 打你?
女: 無呀。
媽: 亞姐姐有冇帶人返來?
女: 有呀。
媽: 邊個來架? 男定女?
女: 姐姐個friend, 男。
媽: 佢來做乜?
女: tum我覺覺豬。
媽: tum 你覺覺豬????咁佢做乜呀?
女: 佢地又覺覺豬。

鞋, 攞命, 又炒。

首頁

尾頁

跳至