親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位好:
暑假去東京8天(1家4口要2房,請問住上野,池袋,淺草方便?應會去海洋廸士尼,台埸,富士山,歌舞技町,新宿,原宿這些地區的。
因新宿酒店偏貴,希望交通方便五百左右,可推介嗎?現是否仍有合法民宿可租呢?

謝謝!

瑪瑙宮

大廚勳章

AppleChow 發表於 19-3-9 15:46
各位好:
暑假去東京8天(1家4口要2房,請問住上野,池袋,淺草方便?應會去海洋廸士尼,台埸,富士山,歌舞技町,新 ...

500一房一晚。。。應該apa 東橫也可能吾得。。。住遠d既站
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

各位好:
暑假去東京8天(1家4口要2房,請問住上野,池袋,淺草方便?應會去海洋廸士尼,台埸,富士山,歌舞技町,新 ...

好多酒店網站,set好價錢同地點,就會list晒啱criteria嘅酒店,自己search下吧

wcpcelia    發表於 19-3-11 16:24

男爵府

回覆樓主:

請問各位:

不好意思,因第ㄧ次去東京,比較多問題想知:
1.上野店舖會否很早收?
2.成田機場除skyline外,有巴士或其他可到上野?
3 如由上野去富士山是否很遠?或是ㄧ日團較好?因係即日来回。
4.上野去新宿,池袋,搭那個鉄路/山手缐最快?

Tks!

[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

禁止訪問

用戶要求終止服務

牛年勳章

去富士山新宿比較方便,即使一日團都係新宿出發多。

可以睇睇 JR東日本「富士回遊」列車,正式開通無耐
未經許可,請勿轉載

男爵府

回覆樓主:

知道!

唔該晒各位。
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

大宅

各位好:

東京寶石(八丁堀站),Comfort hotel

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

AppleChow 發表於 19-3-21 22:53
知道!

唔該晒各位。
以你要去的地方, 住新橋 (近銀座) 最方便。

機場巴士900円就直接去到銀座/新橋 (或者坐去東京站轉的士, 千幾円的士費)。上野唔方便。

東京站有直通巴士去富士山, 一般都可即買即上車。

珍珠宮

wmkcnw 發表於 19-3-22 23:58
以你要去的地方, 住新橋 (近銀座) 最方便。

機場巴士900円就直接去到銀座/新橋 (或者坐去東京站轉的士, 千 ...
請問新橋有咩酒店可以介紹? 謝謝!

Love and Kindness are never wasted.

用戶要求終止服務

牛年勳章

babycam 發表於 19-5-2 14:57
請問新橋有咩酒店可以介紹? 謝謝!

睇吓「新橋光芒酒店」啱唔啱心水
未經許可,請勿轉載

珍珠宮

大笨鐘 發表於 19-5-2 15:14
睇吓「新橋光芒酒店」啱唔啱心水
好近地鐵站, 多謝你嘅介紹

Love and Kindness are never wasted.

大宅

AppleChow 發表於 19-3-21 21:49
請問各位:

hello你好,請問你最好係咪住上野?咁去富士山係咪join了1day tour? 我都plan了住上野,住緊富士山團

大宅

babycam 發表於 19-5-2 15:25
好近地鐵站, 多謝你嘅介紹

你們好!我都是第一次東京自由行同小朋友,想去迪士尼、台埸,原宿,行下吃下,但小女唔搭得巴士,可以住邊區及酒店,因為我未知道東京邊區方便及近鐵路

大宅

bbyiuyiu 發表於 19-6-27 08:21
你們好!我都是第一次東京自由行同小朋友,想去迪士尼、台埸,原宿,行下吃下,但小女唔搭得巴士,可以住 ...

我都係將會第一次去東京
同你plan行程差唔多
我打算去淺草台場同富士山一日遊咁

我依家plan住上野

男爵府

AppleChow 發表於 19-3-21 21:49
請問各位:

我參加過富士山河口湖忍野八海巴士團,
在濱松町站出發回程東京站,兩個站都在山手線

我當時住上野,挺方便的

大宅

wyh:) 發表於 19-6-28 07:42
我參加過富士山河口湖忍野八海巴士團,
在濱松町站出發回程東京站,兩個站都在山手線

我想問到時係咪一早搭JR線就到,要唔要轉車? 你join邊間

我plan上野住都係想join一日團,但pick up點通常係新宿銀座

男爵府

princesspig 發表於 19-6-28 13:44
我想問到時係咪一早搭JR線就到,要唔要轉車? 你join邊間

我plan上野住都係想join一日團,但pick up點通常 ...

上野到濱松町站不用轉車,請看附圖
我經veltra 參加當地專門辦巴士團的公司,叫Hato Bus,當日的行程可參考附圖。

Hate bus 自己都有官網,可以直接上網報名。

濱松町站就是Hato bus公司的發車點,都有好多觀光路線由此出發。

大宅

wyh:) 發表於 19-6-28 18:26

上野到濱松町站不用轉車,請看附圖

謝謝分享

首頁

尾頁

跳至