哺乳衣一問...

Fong0331
|
雖然已經係陀第二胎但依家淘寶衫都唔平

有幾多媽咪會買哺乳衫?
係邊到買多?

我覺得岀街著哺乳衣餵奶真係好方便,又唔洗拿高啲衫
asukav6
|
著裇衫就ok,解開心口幾粒扣搞掂,我上胎冇買過哺乳衫
我要做媽媽
|
我見有D媽媽著哺乳衣真係好方便,你可以逛街市既時候睇下有冇架
hontari
|
Fong0331 發表於 19-3-10 09:22

有幾多媽咪會買哺乳衫?

我喺台灣啲孕媽媽網購店買,哺乳衣真係好方便
今胎都要再買了
Fong0331
|
asukav6 發表於 19-3-10 10:15
著裇衫就ok,解開心口幾粒扣搞掂,我上胎冇買過哺乳衫

其實我都有諗過買開鈕衫,但夏天又好似難襯衫
haha748494
|
我都系買一件大肚衫,生完B都可以當哺乳衣。但因為季節唔同,都冇著到。
GCHK
|
淘寶都貴亞?或者慢慢再search下
bchuma
|
Fong0331 發表於 19-3-10 09:22

有幾多媽咪會買哺乳衫?

我無哺乳衣⋯⋯
Fong0331
|
GCHK 發表於 19-3-11 23:35
淘寶都貴亞?或者慢慢再search下

好睇個啲都2-3百蚊
我16年買個陣,最平2-30咋
唔知係咪我唔識搵
GCHK
|
Fong0331 發表於 19-3-12 08:00
好睇個啲都2-3百蚊
我16年買個陣,最平2-30咋
唔知係咪我唔識搵

哇!D價錢差咁遠㗎!
aguis
|
【喂奶夏季衣服装哺乳产后时尚半袖母乳外出夏天浦乳衣上衣短款T恤】https://m.tb.cn/h.3CX161M?sm=1a29b6 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥CP4ybwECNRp¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

我在這間買,質地都唔錯
Mswmaxwell
|
我覺得哺乳衫最好唔好貪平買淘寶,好多時貨不對版又用唔知咩染料做到咁平。

可以睇下台灣同日本都好多靚哺乳衫同大肚衫,連運費黎香港都係二百至三百一件,啲款靚啲,質量又有保證啲!

我間唔時都會買,有興pm我一齊shopping
Fong0331
|
Mswmaxwell 發表於 19-3-14 17:48
我覺得哺乳衫最好唔好貪平買淘寶,好多時貨不對版又用唔知咩染料做到咁平。

可以睇下台灣同日本都好多靚哺 ...

有冇名可以search下?
RubyYu07
|
你可以著翻第一胎果D啊~
Mswmaxwell
|

回覆 Fong0331 的帖子

Sweetmommy

Angeliebe
Gouchui

Fong0331
|
RubyYu07 發表於 19-3-14 21:22
你可以著翻第一胎果D啊~

第一胎因為係冬天,所以淨係買左毛毛衫
然後數字人成日倒左我啲人奶,我又唔係富媽...
所以拉鋸左幾個月,就變左全粉b

今胎係夏天生...我立心要餵人奶,我同老公講左佢地再倒我就左佢
RubyYu07
|
Fong0331 發表於 19-3-15 15:45
第一胎因為係冬天,所以淨係買左毛毛衫
然後數字人成日倒左我啲人奶,我又唔係富媽...
所以拉鋸左 ...

點解要倒啊?好浪費啊
Fong0331
|
RubyYu07 發表於 19-3-15 16:05
點解要倒啊?好浪費啊

佢哋話唔新鮮、入過雪櫃都係寒涼,對bb腸胃唔好

難道奶粉又好新鮮?
RubyYu07
|
Fong0331 發表於 19-3-15 16:22

難道奶粉又好新鮮?

不過我阿媽都會覺得唔新鮮,可能老人家都係咁諗。
newspaperhang
|
Fong0331 發表於 19-3-15 16:22

難道奶粉又好新鮮?

答99 奶粉仲衰,係加工過既罐頭
佢再倒你d 奶,帶埋佢返健康院叫姑娘教導下佢,醫護人員講一句、好過你講一百句