產後用左幾多m巾?

Charmchai
|

暫時準備左一包12塊010產婦衛生巾同網褲,但jm 話麻麻地好用,諗住用完就用m巾褲,暫時買左2包共10條,之後可以用番一般夜用嗎?定係預多啲m巾褲好啲呢?

第一胎咩都唔識,買太多又驚唔啱用,買唔夠又驚到時無人幫到手買

kewpie160523
|
Charmchai 發表於 19-3-10 14:18
暫時準備左一包12塊010產婦衛生巾同網褲,但jm 話麻麻地好用,諗住用完就用m巾褲,暫時買左2包共10條,之後 ...

你開刀定順產?我都想知~
Charmchai
|
kewpie160523 發表於 19-3-10 14:41
你開刀定順產?我都想知~

如無意外應該會順產
sk21208
|
用m巾褲啦 孕婦衛生巾完全唔好用 我個時用左3-4日m巾褲 就用番特長夜用
pigpiglamlam
|
我個人覺得產婦衛生巾係幾好用,2胎都有用,因為我惡露多,傷口大,佢夠厚舒服d。不過呢d好個人,如果傷口唔大惡露唔太多夜用都ok
Charmchai
|
pigpiglamlam 發表於 19-3-10 15:45
我個人覺得產婦衛生巾係幾好用,2胎都有用,因為我惡露多,傷口大,佢夠厚舒服d。不過呢d好個人,如果傷口 ...

可唔可以分享下你惡露幾時清晒呀?

因為我本身皮膚比較敏感,大肚前連m 巾都唔係隻隻啱用,未試過用m 巾褲,所以驚買左唔啱用,所以最安心都係用番用開嘅夜用,但就怕會漏
|
Charmchai 發表於 19-3-10 15:57
可唔可以分享下你惡露幾時清晒呀?

因為我本身皮膚比較敏感,大肚前連m 巾都唔係隻隻啱用,未試過用m 巾 ...

第1胎成個月先清晒,不過最多都係頭個禮拜,之後可以轉用普通m巾,第2胎明顯少好多,出院後已冇乜
我本身都買咗m巾褲,但我覺得佢冇產婦衛生巾咁長,而且要除褲換好麻煩,最後都冇用到,你有敏感建議你先試用,睇下啱唔啱先作決定
我要做媽媽
|
孕婦衛生巾我都唔鍾意用,等冇咁多量既時候,我就轉夜用,夜用都起碼用左10片
RubyYu07
|
暫時準備左一包12塊010產婦衛生巾同網褲,但jm 話麻麻地好用,諗住用完就用m巾褲,暫時買左2包共10條,之後 ...

可以用一般夜用。頭個星期用產婦M巾,之後我都用普通M巾了。
GCHK
|
RubyYu07 發表於 19-3-10 16:32
可以用一般夜用。頭個星期用產婦M巾,之後我都用普通M巾了。

我就覺得M巾褲幾好用
fakyman
|
pigpiglamlam 發表於 19-3-10 16:06
第1胎成個月先清晒,不過最多都係頭個禮拜,之後可以轉用普通m巾,第2胎明顯少好多,出院後已冇乜
我本身 ...

正常第二胎會少d?
RubyYu07
|
GCHK 發表於 19-3-11 09:11
我就覺得M巾褲幾好用

我都有買,好好用。
芝麻仔baby
|

我順產,係醫院住左3日用產婦衛生巾,用左1包左右,之後返左屋企就用左2包特長夜用,惡露少左就轉返普通日用,我惡露黎左一個月多d
|
fakyman 發表於 19-3-11 11:32
正常第二胎會少d?

我就係,都估唔到咁快清晒
Rachely0123
|
我開刀 兩個星期清晒惡露
haha748494
|
你準備應該夠喇,我習慣用夜用,薄D,舒服D.
glovis888
|
網褲溜到痴咗線,唔夠貼,唔好用
Charmchai
|
glovis888 發表於 19-3-11 23:27
網褲溜到痴咗線,唔夠貼,唔好用

係咪好易走位?
dullymama
|

我政府開刀的,係醫院用網褲同孕婦M巾只係方便佢幫我清潔,但好易漏,之後只係去健康院時先用M巾褲,但開刀其實唔太方便,有時會high到傷口唔係好舒服,反而用番夜用就方便得多,就算預多左第時一定用得番,但要買綿質面果侵就舒服d
GCHK
|
RubyYu07 發表於 19-3-11 16:01
我都有買,好好用。

係亞亞係亞,超級方便