宮頸短 - 孫錫鴻醫生

ben_tsang53
|
我太太懷有TWINS, 在2月24日星期日早上突然下體流血, 當時我太太只有15週, 遇到呢個情況, 因為星期日, 我同我太太只可馬上去左仁安睇急症睇婦產科, 當時照超聲波, 醫生完全搵唔到係咩原因流血, 剩係講左句"見到BB 係健康, 搵唔到原因好過搵到, 不過黎緊一個星期訓床休息好D", 咁聽完知道BB 冇問題, 咪走羅

第二日早上 (即2月25日, 星期一), 我太太仲發現有少少血, 咁我地就決定去睇我地一向睇開既孫錫鴻醫生, 當我地見孫醫生, 我地就一五一十講個病情俾佢聽, 佢聽完後, 好冷靜咁同我太太照超聲波, 照左一陣就同我地講, 我太太宮頸短, over 2.5 就ok, 但我太太只有 2.4幾, 之後佢同我地講, 因為我太太當時只有15週&TWINS, 如果剩係訓床, 恐怕去唔到37週, 所以建議太太帶宮頸環, 我同我太太相討完後, 就決定做呢個小手術, 由孫醫生建議到我同太太做決定, 一路都冇問過呢個手術幾錢? 因為我心諗, 如果可以幫到我太太, 幾多錢都要做!

到做手術時, 孫醫生同我地講, 佢真係好想幫到每一個孕婦, 希望每個人都可以順利生到BB, 講講下, 佢就同我地講呢個手術要$7900, 但佢話好想幫到我地, 所以今次手術不收費, 其實當時我冇當真, 直到我俾錢時, 真係Free!

到而家, 我太太17週, 暫時已沒有流血了 (當然我太太都好乖咁冇出過街, 盡量訓床 <--- 孫醫生建議), 暫時BB 同太太都冇特別問題, 今次真係好多謝孫醫生搵到問題所在, 可以幫到我太太
carriekwp
|
响診所即時做?
小禮物
|
點會無端端唔收錢?你地表示過有經濟困難?
|
carriekwp 發表於 19-3-10 16:47
响診所即時做?

X2,
shirleytot
|
ben_tsang53 發表於 19-3-10 15:17
我太太懷有TWINS, 在2月24日星期日早上突然下體流血, 當時我太太只有15週, 遇到呢個情況, 因為星期日, 我同 ...

孫醫生真係好肯幫人ga!
ben_tsang53
|
回覆 carriekwp 的帖子

yes ar, 在疹所即時做
ben_tsang53
|
回覆 小禮物 的帖子

冇呀, 我有同孫醫生講, 幾多錢都要做
可能佢見我太太係高AGE 掛, 仲要係第一次懷孕
Hahahagirl
|
小禮物 發表於 19-3-10 17:04
點會無端端唔收錢?你地表示過有經濟困難?

X2
coffeecatcat
|
請問之前仁安睇邊個醫生架
ben_tsang53
|
回覆 coffeecatcat 的帖子

forgot lu, sorry!
nokkwan
|
我太太懷有TWINS, 在2月24日星期日早上突然下體流血, 當時我太太只有15週, 遇到呢個情況, 因為星期日, 我同 ...

人間有愛,證明你地同呢個醫生都好有緣,加油呀
celticsbig3
|

下,咁奇?點解我咩都要收錢嘅?
celticsbig3
|
celticsbig3 發表於 19-3-11 00:25
下,咁奇?點解我咩都要收錢嘅?

仲有係咁叫我加supplements!

ben_tsang53
|
回覆 celticsbig3 的帖子

太太做左呢個小手術後, 孫醫生都有開藥俾我地 (要錢的), 應該要食到生, 不過我地冇問醫生, 總之相信佢, 咁佢又唔會要害我地!
puipuizaza
|
咁好既,我都睇過佢,佢好急
celticsbig3
|
ben_tsang53 發表於 19-3-11 08:38
回覆 celticsbig3 的帖子

太太做左呢個小手術後, 孫醫生都有開藥俾我地 (要錢的), 應該要食到生, 不過我地 ...

我心態同你和太太一樣,bb 行先,錢係無問題,但奇就奇在,我樣樣都要加錢,大小項目都係。
celticsbig3
|
celticsbig3 發表於 19-3-11 09:08
我心態同你和太太一樣,bb 行先,錢係無問題,但奇就奇在,我樣樣都要加錢,大小項目都係。
...

我仲要係乜都聽佢話,佢要我加乜做乜都跟足,但絶對係要收錢
肥虎虎
|
唔好介意我咁講
我識兩位mama都睇孫
話孫係好商業睇症急
乜都講錢
尤其佢地係特別case
每次覆診3-5千不等
同樓主講既好大出入
rodona333
|

唔收$,沒可能吧,萬中無一。。
喊包媽媽
|
唔收錢?確實離奇,祝孖寶順利出世