跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

大家去到咩進度啊? 互相支持吓

大宅

我九月尾申請,2/7file轉香港,2/21收到email補5406 5669,3/5補件,3/6收到bulletin one email

你呢?

複式洋房

回覆 Nicmommy 的帖子

我11月中收到Application, 2月中良民證...等待中

民房

我10月已交表,現巳做完良民証及medical check up,現等待中。

複式洋房

jojoball 發表於 19-3-13 18:34
我10月已交表,現巳做完良民証及medical check up,現等待中。

我都一樣

大宅

回覆 EIZ 的帖子

我都係呀!等待中~

大宅

lowblood 發表於 19-3-12 12:28

我11月中收到Application, 2月中良民證...等待中

我都啱啱申請咗良民証,成日擔心移民局收唔到。

想問下,你check 唔 check到 移民局係幾時收到你張良民証呀?

大宅

小胖鴨 發表於 19-3-23 20:08
我都啱啱申請咗良民証,成日擔心移民局收唔到。

想問下,你check 唔 check到 移民局係幾時收到你張良民証 ...

我而家係whatsapp group同幾個hk app 情況都一樣。1月申請到而家,我地無一個能收到確認cpc sydney收到張pcc。當初hkpf係按照request letter寄左去cpc sydney。而家已經三月。

我前幾日又send webform 問,今次最後一次問。如果有回覆,我話你地知。

大宅

Nicmommy 發表於 19-3-23 20:57
我而家係whatsapp group同幾個hk app 情況都一樣。1月申請到而家,我地無一個能收到確認cpc sydney收到張p ...

謝謝你呀!

大宅

回覆 小胖鴨 的帖子

CIC 應該不會注明確認收到police cert, 因為police cert 和其他後補document 都是additional document, 如GCkey Updates 有reviewing additional documents 就應該是收到

大宅

cicylg 發表於 19-3-23 23:33
回覆 小胖鴨 的帖子

CIC 應該不會注明確認收到police cert, 因為police cert 和其他後補document 都是addi ...

Thank you!

複式洋房

Nicmommy 發表於 19-3-23 20:57
我而家係whatsapp group同幾個hk app 情況都一樣。1月申請到而家,我地無一個能收到確認cpc sydney收到張p ...

我2月做完 等緊佢update 再request 我做body check....

大宅

Hi, 想問問WhatsApp group 是否for application discuss group, 我可以join 嗎?

大宅

cicylg 發表於 19-3-23 23:33
回覆 小胖鴨 的帖子

CIC 應該不會注明確認收到police cert, 因為police cert 和其他後補document 都是addi ...

咁即係應該收到 我gckey顯示reviewing docs

大宅

大家有消息嗎?

大宅

hehamom 發表於 19-4-11 19:40
大家有消息嗎?

GCkey check 到received the additional doc .估計應該巳收到我的良民証。

大宅

cicylg 發表於 19-3-25 08:02

Hi, 想問問WhatsApp group 是否for application discuss group, 我可以join 嗎? ...

我現在才看到你msg 但你已經dm 恭喜

大宅

小胖鴨 發表於 19-4-12 03:05

GCkey check 到received the additional doc .估計應該巳收 ...

我之前都係 過幾天就reviewing 但已經一個月

大宅

琴日收到PRE ARRIVAL

大宅

Nicmommy 發表於 19-4-13 22:55
琴日收到PRE ARRIVAL

恭喜您呀!
係收email通知的嗎?

首頁
12345...6

尾頁

跳至