有冇孕婦就生bb,但老公有時返通宵更,都係自己1個在家?

Gigi1127
|
心情如何?你們奶奶有冇叫你去佢屋企訓?
MokFuMaMa
|
Gigi1127 發表於 19-3-10 21:03

老公都係返shift,有時返晏、返早或者通頂。
我預左38weeks開刀,屋企有三間房,一間我同老公,一間係BB房,仲有一間就變左奶奶房,所以34weeks開始奶奶就過左黎住照顧我,基本上屋企一定會有人陪住我,睇下係老公定奶奶,怕我隨時穿水生BB。
係有時得我同奶奶兩個人有啲唔慣,大家你眼望我眼咁。
SsummerTang
|

無老公
喊包媽媽
|
唔洗太擔心既,日頭都有人要生,唔通日頭都唔返工咩
李露眉
|
喊包媽媽 發表於 19-3-11 00:31
唔洗太擔心既,日頭都有人要生,唔通日頭都唔返工咩

cavy0511
|

老公都唔可以侍產一個月架嘛, 無大既要湊緊已經好好搞, 有個大既作動仲要搵人睇住, 自己照顧自己唔難
GCHK
|
如果有人陪就最好,但係冇嘅話,都冇問題嘅
tatababy123
|
搵定call車電話,執定野,有咩自己即去醫院,唔一定個個作動都好緊急,放鬆d~
haha748494
|
最好有人陪住喇,我懷孕期間,C6唔系HK,都系99過黎陪我。
elkykit
|
我c6都係on shift,2胎都無特別要人嚟陪,即使係生得都唔會即時,仲有時間妳安排嘅,放心
Carmen8080
|
C6唔返工都會出街 有咩事打999 就算佢係屋企都無乜野幫到手
gobaa49
|
我嗰時叫我媽喺我屋企住左一個星期
寶尼
|
我也是自己一個人, C6話到我37W 就請假陪我....我而架31W....好擔心提早呀
s_for_samantha
|
我都係 我會叫我媽媽黎住 住到坐完月
moksamuel
|
唔洗太杞人憂天,香港地有幾多個可以24小時有人陪
happyma12
|

我老公都係返shift,係我入院差唔多卸貨果時拎假陪我,我亦都有去奶奶度訓既,始終有人係度都有照應,同埋冇咁悶呀嘛
fish30011988
|
我老公長期返夜,我而家37w,我仲有個3歲幾大女要湊…
RubyYu07
|
如果係臨生,最好留個人係身邊。
RubyYu07
|
fish30011988 發表於 19-3-13 11:37

咁最好叫奶奶同你一齊住。萬一作動,都要有人睇住大女
RubyYu07
|
fish30011988 發表於 19-3-13 11:37

咁最好叫奶奶同你一齊住。萬一作動,都要有人睇住大女