夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

90新手媽媽 發表於 19-3-11 11:53
因為屋企毛孩病左,佢怪我無照顧好。
結左婚未到一年

隻嘢佢冇份(emoji),點解剩係怪你呀?你老公都自私到冇朋友

大宅

90新手媽媽 發表於 19-3-11 11:19
大家老公會唔會鬧交意見不合就叫你返娘家?近期同老公經常鬧交,我每次都有哄返佢。今次佢講左好過份既說話 ...
你再搵返佢,佢以後會變本加厲

瑪瑙宮

Roselike 發表於 19-3-11 17:11
隻嘢佢冇份(emoji),點解剩係怪你呀?你老公都自私到冇朋友

咪係, 第時乜都係入你數.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

大家老公會唔會鬧交意見不合就叫你返娘家?近期同老公經常鬧交,我每次都有哄返佢。今次佢講左好過份既說話 ...

樓主, 你給我的感覺, 是你常常於下風, 永遠都係低聲下氣, 俾佢食住哂你。
相愛, 遷就, 唔代表你樣樣都要卑躬屈膝喎!
為什麼永遠只有佢講, 冇你講? 你要氹佢?
為了毛孩病了, 就趕你回家, 佢都真係大爺咁。
不過佢錯,你都錯, 你都有份縱成佢咁樣。
你真係要審視下你們關係, 究竟要點樣一齊走下去.......

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

子爵府

個男人好小家,怎可能同老婆嘈交就叫個老婆返外家,這樣是不能接受的對待

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

毛孩是否吃了你餵錯的食物而生病 ?如果是的話,你的責任比較大,這幾天他自己照顧毛孩的話,已經康復嗎 ?不過你老公待你真的很差 ,家庭是共同建立的 ,如果一有少少事就賴你 ,好似唔係幾妥 !正常人都會生病啦 !唔通又關你事呀? 你遷就得老公太過分了,簡直是縱容!

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

我以前睇過, 話當個男人有其他女仔....
佢會借意在家嘈交, 趕左老婆走... 自己就可以有好大自由..去陪條新女...
你自己小心D
留意下佢既行為, 有D 男的未成熟, 你地又新婚, 佢一時未能過度做左人老公的身份,
仲好似靚仔咁係出面口花花, 佢咪會想要自由羅。
你自己諗下係唔係, 照顧得毛孩好唔好都好, 點會叫你走? 咁邊有人照顧毛孩? 你覺得合唔合理先?
為自己, 要從多方面諗及留意。
大家女人, 要保護自己呀。
梁媽媽

別墅

本人也有類似經驗,自從亞女出世後,C6成日埋怨我小咗時間照顧狗狗,呢個係事實! 但我認為我大多時間放咗落個女度,毛孩應該由佢照顧多些,但一直到毛孩走前,他都有埋怨我,但所不同是他不會叫我走,更不敢叫我返外家,這樣做是很不尊重彼此,更不尊重這段婚姻,何況你們更是新婚,自己走是一回事,被叫走卻是另一回事!

伯爵府

我都有養寵物,但只係為咗寵物病咗而怪罪於妳,仲叫妳返外家,我以為隻寵物先係佢老婆,其實佢係咪只係求其揾個藉口咋?否則得罪講句妳老公好痴線,日後隻寵物百年歸老又賴落妳度點搞?我驚佢要同妳離婚喎,其實係咪仲有好多其他問題呢?

水晶宮

回覆樓主:

唔可以走 3口六面拆掂佢,溝通,唔通溝到通!冷吓冷吓就靜1世

新婚磨合期最少要2年,同埋唔好慣性吵架!傷感情,問自己一定要大吵鬧先解決問題?

你另一半心智唔成熟,唯有多包容,君子報仇10年未晚,何況你係女人 等適當時機報仇

子爵府

点解佢自己唔返佢媽度,要你走?我諗佢都係鍾意控你!

男爵府

回覆樓主:

你跟本可以大搖大擺番去, 佢問你仲乜番去, 你就話: 呢度我屋企, 我唔番得黎? 你咁唔想見到我咪番去自已阿媽度住一排囉。

我啲朋友, 從未有聽過一個嗌嗌下交老公主動叫老婆番外家。你老公好幼稚。
未有細路可以考慮離婚, 以免生左仔佢叫你帶埋個仔返外家, 或者叫你留底個仔, 自已返外家。到時你上黎討論區喊都無用。

男爵府

2024年龍年勳章

PTMCYS 發表於 19-3-11 13:24
師姐, 妳講到好似係現場一樣喎....

我覺得做男人最多自己走左去或乾脆談離婚, 叫太太返外家, 完全係好低 ...

講得好

子爵府

回覆樓主:

覺得件事唔係咁簡單,樓主老公有陰謀

首頁

尾頁

跳至