懷孕證明

dairymeow
|
請問拎去政府排期產檢嘅懷孕証明係咪一定要有EDD?
我太早期,胎囊都未見,私家醫生唔肯寫EDD.
cometingliu
|
乜唔係畀個last m日子就可以推算咩?我果張醫生信寫住(uncertain),因為我唔肯定個last m 日子,但都有EDD
super_cat
|
dairymeow 發表於 19-3-11 12:30
...

去普通科醫生,即係睇傷風感冒嗰啲家庭醫生驗孕就得,婦科醫生通常要7,8 week 見心跳先出懷孕證明
雲妮mum
|
dairymeow 發表於 19-3-11 12:30
...

你去咗婦產科照?政府排期用普通科驗尿寫last m已經可以
dairymeow
|
謝謝各位
Wonda
|
好似係用對上一次M嘅第一日計算,會計唔到?
GCHK
|
雲妮mum 發表於 19-3-11 14:25
你去咗婦產科照?政府排期用普通科驗尿寫last m已經可以

係亞,我都記得係咁
pinkibeez
|
回覆 GCHK 的帖子

去家計會驗都得,連懷孕証明 $100 攪掂
haha748494
|
依家有D醫生都系幾謹慎。
GCHK
|
pinkibeez 發表於 19-3-12 00:19
回覆 GCHK 的帖子

原來家計會咁方便㗎
lamorlam
|
pinkibeez 發表於 19-3-12 00:19
回覆 GCHK 的帖子

請問家計會要預約嗎?
|
lamorlam 發表於 19-3-15 22:41
請問家計會要預約嗎?

不需要
lamorlam
|
16192105 發表於 19-3-15 22:44
不需要

Thanks。 即係明天walkin 去就ok (emoji)(emoji)(emoji)
camelcamel
|
請問係咪最後walk in家計會就得?
bomi
|
家計會好似要夠深色先會岀証明,我都諗住等多兩日先