飲完糖水等消息群組

kissy_coby
|
大家好
我剛剛星期六在QE飲完糖水,依家超級緊張唔pass,希望上嚟大家一起打打氣!其實自己已經係第二胎,上胎都有飲,不過就冇事但唔知點解今次都係一樣咁驚

希望各位凖媽媽都順順利利
雲妮mum
|
kissy_coby 發表於 19-3-11 13:21
大家好
我剛剛星期六在QE飲完糖水,依家超級緊張唔pass,希望上嚟大家一起打打氣!其實自己已經係 ...

星期6飲如果真係不幸中咗,正常今日內已收電話(朋友上個月就係咁),等埋聽日都無電話正常已安全,唔使太擔心
kissy_coby
|
雲妮mum 發表於 19-3-11 14:24
星期6飲如果真係不幸中咗,正常今日內已收電話(朋友上個月就係咁),等埋聽日都無電話正常已安全,唔使太擔 ...

多謝你呀,依家仲未收到,希望無事啦
klsabb
|
想問下係唔係好難飲架?
kissy_coby
|
klsabb 發表於 19-3-11 15:39
想問下係唔係好難飲架?

我覺得未去到咁差㗎咋,同埋可能未飲水嘅關係,好口渴所以都覺得OK好快飲晒
肥虎虎
|
大家好
我剛剛星期六在QE飲完糖水,依家超級緊張唔pass,希望上嚟大家一起打打氣!其實自己已經係 ...

請問幾多週飲
我仲未收到通知要飲,但就抽左血
kissy_coby
|
肥虎虎 發表於 19-3-11 15:50
請問幾多週飲
我仲未收到通知要飲,但就抽左血

咁我諗你應該唔使飲啦因為唔係個個媽媽都有呢個需要㗎
肥虎虎
|
kissy_coby 發表於 19-3-11 15:56
咁我諗你應該唔使飲啦因為唔係個個媽媽都有呢個需要㗎

我聽日返醫院睇血報告,因為唔係產科同我抽係內科
因為我有家族糖尿史
醫院驚我易有妊娠糖尿
我14 wk已經同我抽定血
Ilovebonnie
|
klsabb 發表於 19-3-11 15:39
想問下係唔係好難飲架?

其實飲嗰刻係ok嘅!我喺私家醫院飲,個護士睇住我飲,三分鐘就飲哂了!不過之後就有點悶悶地的感覺!所以keep住行下好啲!過了一個小時就好好多了!
RubyYu07
|
無事,唔好緊張。有問題三日內會比電話你架…
小小郭c奶
|
我上星期三飲,第二胎,第一胎冇事,但今胎都係好驚中,希望今日都冇電話,咁就可以放心dd
Lumichan
|
大家好

我上一胎無事 今胎中左只係超左0.6空肚 飽肚正常..就俾人足左去做全日糖尿..
hkmcdmcd
|
大家好

如果唔會格,請問會點follow up?
YanYan0730
|
我上星期3早上飲左,到衣家都未收到電話係咪應該都冇中到丫?
Cindy曾
|
雲妮mum 發表於 19-3-11 14:24
星期6飲如果真係不幸中咗,正常今日內已收電話(朋友上個月就係咁),等埋聽日都無電話正常已安全,唔使太擔 ...

我都28號飲12號先通知啦!
雲妮mum
|
Cindy曾 發表於 19-3-11 17:06
我都28號飲12號先通知啦!

飲嗰日QE姑娘親自對全部媽媽講,中咗2個工作天一定會通知
身邊中咗嘅QE媽媽都不出2日收電話,有啲即日下晝添。。。唔知你係咩情況咁遲喎
kissy_coby
|
YanYan0730 發表於 19-3-11 16:46
我上星期3早上飲左,到衣家都未收到電話係咪應該都冇中到丫?

你肯定安全
YanYan0730
|
kissy_coby 發表於 19-3-11 18:16
你肯定安全

感謝你丫,因為第1胎所以仲忐忑中
kissy_coby
|
YanYan0730 發表於 19-3-11 18:20
感謝你丫,因為第1胎所以仲忐忑中

冇事啦,唔使擔心,輕輕鬆鬆享受餘下過程
Kat00Kat
|
回覆 kissy_coby 的帖子

我5號產檢,醫生話bb比正常大近2w,又話我子宮偏大,胎水有啲多,再加上我高齡,7號就要飲糠水,佢擔心我會中,叫我要食少啲澱粉質。擔心了好幾天,尤其是星期五一有電話嚟就心跳加速,勁驚係醫院電話。還好暫時未收到,希望沒事吧!