0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 Ybabykingdoman 的帖子

wah...變白色!!!!? 真係冇過....因為我用左兩次就收埋左喇.其實飲得快唔怕架, 只係怕飲得快自己都接受唔到然後嘔, 我用過NUK透明扁咀佢飲得超快!!!!! 但之後即嘔 所以又要再換.

姨婆尋日做左實驗證明左佢開始唔鐘意chuchu中空咀喇, 因為食左幾10就唔食, 即刻轉咀即刻食曬

bb d習慣差唔多兩星期就轉, 一路大一路學得多野就識表達唔鐘意同自己做d野去拒絕
雖然身為阿媽會覺得好煩或者擔心做咩又唔同左,其實都係好事喎, 因為佢長大緊

所以就算你今日搵到個佢唔漏gei咀, 過兩星期可能又漏番XDDDD
加油啦JM

複式洋房

Ybabykingdoman 發表於 19-3-11 19:22
BB而家用緊pigeon 窄奶樽 nuk classic矽膠 奶咀

(有少少唔岩位,Piegon 原配個隻咀飲好慢

你試下換M size 我仔仔都係咁啜慢D就發脾氣唔飲

大宅

zkya 發表於 19-3-20 12:38

wah...變白色!!!!? 真係冇過....因為我用左兩次就收埋左喇.其實飲得快唔怕架, ...

意思正常會一口氣飲哂佢要既分量?
禁你而家用咩咀?
如果按我阿b既表現,即係佢唔中意而家用既咀?

大宅

Jollykan 發表於 19-3-20 13:21
你試下換M size 我仔仔都係咁啜慢D就發脾氣唔飲

我試下。。。
不過怕唔怕佢好疑惑
啲咀轉來轉去(emoji)(emoji)

別墅

Ybabykingdoman 發表於 19-3-19 14:00
原來係禁阿,唔怪得知之前食得禁快啦。。
不過我而家用緊透明矽膠。。
因為黃色烚烚下變色自我感覺唔好。 ...

黃色係俾好初生用,而且可以即棄。
我囡開始有力啜到奶咀變晒形,我就換晒透明那款。
滿月前轉的。
依家5個半月,仲用緊同款咀。

大宅

suzugar 發表於 19-3-20 21:40
黃色係俾好初生用,而且可以即棄。
我囡開始有力啜到奶咀變晒形,我就換晒透明那款。
滿月前轉的。

用咩size ?

別墅

係呀一口氣,中間完全唔洗掃風佢足2個半月之前每次食唔夠90ml都食成個鐘,而且每30ml就要掃一次風,唔係就好易嘔
咁佢用過一隻咀係可以佢想嘅時候chr得好快,快到我根本冇諗過5分鐘已經飲左平時半個鐘先飲到嘅量,所以我趕唔切同佢掃風,然後就嘔lu

我估,如果bb唔鐘意隻咀,係會唔係點肯啜
不過我果隻b就到左3個月有多先識表達唔鍾意,
佢會喺個口到咬唻咬去,又頂番下出唻
有時仲玩到明明啜左都專登lur番出唻,
初頭會以為係佢食飽,但由於我地俾緊兩隻咀
用另一隻完全冇出現呢個問題,仲明顯食多好多
咁就先估係佢唔喜歡另一隻囉

我由佢3個月到就開始同時用dr. brown樽連咀同pigeon樽加chuchu咀

然後上星期就完全轉曬dr.brown樽加2號咀
佢由平均每日550ml飲多到平均650ml
仲有次多到飲到190ml!!
由25分鐘,變到15分鐘

別墅

又過左1星期,佢情況有冇唔同左呀?

大宅

zkya 發表於 19-3-25 10:26
又過左1星期,佢情況有冇唔同左呀?

都一樣
飲到佢自己唔要
等佢休息一下先掃風 未掃得切就喊爆

首頁

尾頁

跳至