3胞胎要面臨減胎,有無雙/3胞胎媽媽分享下?

zuniceso
|
我係做ivf架,今日6w照到3個都有心跳,size正常,但醫生話好大風險,叫我考慮下減胎
有無過來人可以分享下?
o12345678
|
zuniceso 發表於 19-3-11 23:43
我係做ivf架,今日6w照到3個都有心跳,size正常,但醫生話好大風險,叫我考慮下減胎
有無過來人可以 ...

有小小離題 你去YouTube search 下 一年抱三 有兩套香港紀錄片 講幾個生左3胞胎家庭既生活 我覺得你可以睇下
Pink_girl
|
我有睇過一d台灣媽媽blog都係懷三胞胎要減胎既分享,你可以google黎睇下
zuniceso
|
o12345678 發表於 19-3-12 11:32
有小小離題 你去YouTube search 下 一年抱三 有兩套香港紀錄片 講幾個生左3胞胎家庭既生活 我覺得你可以睇 ...

其實我呢段時間都睇左好多架喇,但始終到自己決定係好難Thank you

zuniceso
|
Pink_girl 發表於 19-3-12 11:46
我有睇過一d台灣媽媽blog都係懷三胞胎要減胎既分享,你可以google黎睇下

唔該晒
meko~
|
我係twins媽媽,自然懷孕,未到高齡,前期經常出血,但大致健康,沒糖尿或妊娠毒血,亦沒水腫。醫生建議減胎?
zuniceso
|
meko~ 發表於 19-3-12 11:57
我係twins媽媽,自然懷孕,未到高齡,前期經常出血,但大致健康,沒糖尿或妊娠毒血,亦沒水腫。醫生建議減 ...

係呀,醫生話3胞胎風險係高10幾倍,佢話如果雙胞胎既話而家都好安全
meko~
|
zuniceso 發表於 19-3-12 11:59
係呀,醫生話3胞胎風險係高10幾倍,佢話如果雙胞胎既話而家都好安全

八個字:及早決定,大局為重
zuniceso
|
meko~ 發表於 19-3-12 12:00
八個字:及早決定,大局為重

大局為重好似有小小點醒左唔該晒
haha748494
|
如果各種情況正常,點解要減胎?
zuniceso
|
haha748494 發表於 19-3-12 15:10
如果各種情況正常,點解要減胎?

其實唔會有各種情況正常架,3胞胎醫生最驚係3個無晒,未必會有先兆,同埋太早產,BB生出黎係會一世殘缺,睇你博唔博架咋,博到就正常,博唔到咪唔正常,因為無人知你會有幾早產

黃家三少奶
|
有無過來人可以 ...

ivf放咗3個胚胎嗎?

belle123
|
有無過來人可以 ...

有心跳都減他,很可憐呀!
averymom
|
如果三個都有心跳,比我唔會減,唔要任何一個都好難過
zuniceso
|
belle123 發表於 19-3-12 18:26
有心跳都減他,很可憐呀!

我都覺呀
zuniceso
|
averymom 發表於 19-3-12 18:29
如果三個都有心跳,比我唔會減,唔要任何一個都好難過

係呀
TerryPlus
|
睇多個醫生再聽下他們意見,聽了心跳真係好捨不得減..

BUT 先恭喜妳,平平安安~
comeonbb001
|
首先恭喜你,3個都有心跳,俾著係我我都唔捨得減,但唔減隨時3個都冇晒,真係好難決定
zuniceso
|
TerryPlus 發表於 19-3-12 18:43
睇多個醫生再聽下他們意見,聽了心跳真係好捨不得減..

BUT 先恭喜妳,平平安安~ ...

多謝我都會睇多個醫生呀
zuniceso
|
comeonbb001 發表於 19-3-12 18:54
首先恭喜你,3個都有心跳,俾著係我我都唔捨得減,但唔減隨時3個都冇晒,真係好難決定 ...

係!真係好難決定但一諗到希晒心跳,就唔捨得