0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb3個半月大 平日清醒時候食奶一係掛住周圍望一係就發脾氣爆喊
浪費左好多奶奶 因為次沖完都唔肯食
但呢兩日我發現哄到佢就黎訓著就塞支奶落去
4個鐘一次又飲到6安喎
但會唔會對bb有咩唔好 例如影響消化啊睡眠質素嗰啲
但係如果唔咁樣做 試過餓左佢8個鐘都唔肯食!

男爵府

晤濁倒就得,不過訓左掃不到風,抱返半小時先至少

別墅

Bee_1119 發表於 19-3-12 00:48
bb3個半月大 平日清醒時候食奶一係掛住周圍望一係就發脾氣爆喊
但呢兩 ...

同我仔一樣,我都係氹到佢半訓半醒塞入咀就會飲晒,不過訓左掃唔到風,我會抱住佢起碼半個鐘先敢放低佢,放低佢要打側小小,驚佢嘔奶

複式洋房

但呢兩 ...

瞓住飲我覺得冇咩影響 我個仔3月左右就開始咁 醒住周圍望唔肯飲 瞓著先肯飲 都係4個鐘先餵一次 到6個月開始識坐我就係奶樽度加飲筒畀佢自己坐住飲 到依家7個月大 身長75cm 體重10kg幾正常

複式洋房

但呢兩 ...

你唔氹瞓佢飲奶 佢醒住係真嘅唔肯飲架 你要自己慢慢嘗試下佢幾時先肯醒住飲 耐心啲慢慢調整返佢肯醒住飲

複式洋房

我囡囡 滿月後就 餐餐 氹到瞓覺先肯飲
一醒左 就唔飲

唯有耐心地慢慢順風
次次餵奶 就冇限重複 抱住氹瞓覺
慢慢將奶樽放入口
醒左又氹佢瞓返
又等佢落格

餵奶要足足個半鐘有多

到依家差不多三個月
飲奶快左啲啲
一個鐘攪掂 包括順風落格