高齡產婦

小wing媽咪
|
我今年38歲,剛剛驗咗棒有咗,家下好擔心擔心,因高齡產婦好多問題咁,個BB有唐氏機會率好高,所以已經好擔心!!!!
BeKe1012
|
小wing媽咪 發表於 19-3-12 12:12
我今年38歲,剛剛驗咗棒有咗,家下好擔心擔心,因高齡產婦好多問題咁,個BB有唐氏機會率好高,所以已經好擔心!!! ...

唔駛太擔心,做足晒檢查就可以。保持心情開朗
小wing媽咪
|
我知,但我之前上一胎有問題,攪到我家下好驚!!
我要做媽媽
|
BK都有好多高齡媽媽架,年齡真係唔係問題,加油
小wing媽咪
|
我要做媽媽 發表於 19-3-12 14:10
BK都有好多高齡媽媽架,年齡真係唔係問題,加油
謝謝你,希望我會之後睇開d,唔好太擔心,因上一胎既關係,所以令我今次很擔心

貓宅
|
我40喇, bb 21週一切正常, 做足檢查平常心
CaRrIe.Ch
|
小wing媽咪 發表於 19-3-12 12:51
我知,但我之前上一胎有問題,攪到我家下好驚!!

介唔介意講下咩問題
jasontaku
|
高齡就更加要做足檢查
阿隨
|
我今年38歲,剛剛驗咗棒有咗,家下好擔心擔心,因高齡產婦好多問題咁,個BB有唐氏機會率好高,所以已經好擔心!!! ...

做足檢查就順利架喇~放鬆心情享受陀住bb嘅最親密日子。
黃家三少奶
|

我39歲過咗t21, 生咗個健康bb, 平常心, 冇事架

RachelHKH
|
我都係38歲,而家13周幾,之前日日都擔心,但BB好叻,6周超聲波、8周超聲波、11周超聲波+度頸皮+NiftyPro、12周超聲波+度頸皮+Oscar(希望唔會有通知),全部都過到。
比啲信心自己同BB,加油(emoji)(emoji)
sukilty
|

我都係38歲仲要係第一胎,而家已經34w, BB一切正常,只係自己中左妊娠糖尿!戒下口so far都冇問題!
放心(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
臭Patpat小B
|
唔係好高啫38,社會晤同左,醫療都先進左,唔洗太擔心
winwinyeah
|

我今年都成37歲喇,都係啱啱先發現有咗,仲要係第1胎,我都勁驚呀!!

小wing媽咪
|
CaRrIe.Ch 發表於 19-3-12 15:40
介唔介意講下咩問題
我簡短d講,因太詳細我會想喊架啦,BB去到第8個月突然基因特變(後期做咗個詳細報告得知),當時得知係一個全球勁少數勁少數有既症,係咩我就唔想講,仲知依個病比唐氏症更加更加差,&就算出到世後生存到既日數唔會多,同埋就算出世只可訓箱,插好多喉,真係講得衰同等到死亡無分別,所以我最後做咗一個好困難好困難既決定,終止懷孕....

所以我現在又有咗,我心理係非常非常驚,困擾,唔單止高齡既問題....希望我自己可支持到落去
小wing媽咪
|
多謝以上同我差不多年齡既媽咪支持,希望我真係可支持住......
GG2015
|
小wing媽咪 發表於 19-3-13 09:42
我簡短d講,因太詳細我會想喊架啦,BB去到第8個月突然基因特變(後期做咗個詳細報告得知),當時得知係一個全球 ...

明白你心理壓力有幾大, 今次一定會順利的, 祝福你及bb
小wing媽咪
|
GG2015 發表於 19-3-13 10:03
明白你心理壓力有幾大, 今次一定會順利的, 祝福你及bb
謝謝你😊
Vonnie_lam
|
小wing媽咪 發表於 19-3-13 09:42
我簡短d講,因太詳細我會想喊架啦,BB去到第8個月突然基因特變(後期做咗個詳細報告得知),當時得知係一個全球 ...

bb一定會返到你身邊
aguis
|

我39 ,過左好多關,無事的,放心