想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

cliog 發表於 19-3-12 15:18
32週孕婦身體健康,睇中醫清胎毒,食完藥後數天冇左。 雖然好難百分百證明係啲藥導致,但中醫組都認為被告開 ...

樓主 請問你認識那位媽媽嗎? 同埋週數咁大 存活率應該唔低 bb係停左心跳定早產了?

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

我以前出風疹,朋友介紹係元朗睇個中醫,好多人睇等好耐,-星期睇-次都睇左成年,佢無記錄病歷的,每次都從新講-次病情,每次都好似第一次睇咁,而且睇左成年都唔認得我,當然病情亦無好轉我就轉左睇另一個中醫了!其實中醫師D醫術都好參差!好多人讚好同好多人睇都未必係好同夾自己的!呢個事主如只係清胎毒就攪成咁真係好慘!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

cliog 發表於 19-3-13 19:47
回覆 cliog 的帖子

本身老中醫都已經唔洗考牌, 咁我地點知邊個醫生有水準,睇錯左又好難話100%係啲藥,咁 ...

你可睇網上查察到學歷資格既中醫啦,一直糾纏個問題,對自己都影響身心

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

cliog 發表於 19-3-12 16:23
回覆 o12345678 的帖子

停心跳

男爵府

cliog 發表於 19-3-12 15:18
32週孕婦身體健康,睇中醫清胎毒,食完藥後數天冇左。 雖然好難百分百證明係啲藥導致,但中醫組都認為被告開 ...

先唔理係咪因為佢啲藥所致~佢行醫咁簡單行氣活血藥係人都知孕婦唔啱食,佢都可以開,真係好離譜~都唔明點解判咁輕有咩阻嚇性?

禁止訪問

大宅

cliog 發表於 19-3-14 11:43
而家知道好多中醫有學歷,但已經睇左上環吉叔。係check 唔到佢學歷。醫生點可以被豁免參加執業資格試及註冊 ...

我自己對吉叔無好感,都不會特別看多人睇的明星效應醫生,人甲人,有左便更開加要小心,睇開信得過至可比佢跟孕期

禁止訪問

男爵府

No proof that the "star" got pregnant because of him but the report could show that he had assigned unsuitable medicine to the patient!!

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至