少女護膚

wylee815
|
女兒11歲,請問那款潤膚面霜適合少女用?因她皮膚比較乾,但想買款塗後不會太油。
EstrellaDamm
|
wylee815 發表於 19-3-12 23:02
女兒11歲,請問那款潤膚面霜適合少女用?因她皮膚比較乾,但想買款塗後不會太油。 ...

Physiogel 藍色最普通嗰隻。
wylee815
|
回覆 EstrellaDamm 的帖子

多謝回覆。請問在那裡買?能否提供相片?
wylee815
|

這款是塗面的嗎?
|
wylee815 發表於 19-3-13 06:26

多謝回覆。請問在那裡買?能否提供相片?

https://www.physiogel.com/hk/our-products/daily-moisture-therapy/dmt-cream.html

街坊藥房、連鎖藥房都有,但通常前者平啲。

係皮膚醫生介紹我用的,已經用咗好多年。我用佢嚟搽面,有時都畀啲女(幼兒)搽。當然用嚟搽身都得,如果你唔怕貴的話。
wylee815
|

多謝晒你提供資料。
chankki127
|
EstrellaDamm 發表於 19-3-13 01:38

洗面也是用尼個牌子?
|
chankki127 發表於 19-3-15 06:16
洗面也是用尼個牌子?

洗面醫生推薦 Aquanil cleanser,都係喺藥房有得賣。
GCHK
|
EstrellaDamm 發表於 19-3-13 01:38

mark低先,以後幫亞囡買
joanwingcc
|
wylee815 發表於 19-3-12 23:02
女兒11歲,請問那款潤膚面霜適合少女用?因她皮膚比較乾,但想買款塗後不會太油。 ...

可以用呢個。可以pm我。thx

蘆薈啫喱 加上 蜂膠 一起用。很保濕同有美白

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
我要做媽媽
|
Physiogel真係唔錯,最主要成分比較安全