請問: 有人試過去廣華醫院登記時,是用家計會的驗孕證明? ... ...

winwinyeah
|
本人月頭時已自行驗到有BB,打算去家計會驗孕,但又聽講話有部份醫院係唔接受家計會嗰張證明。。。
所以就上嚟問吓大家(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
kaman0617
|
winwinyeah 發表於 19-3-13 06:50
本人月頭時已自行驗到有BB,打算去家計會驗孕,但又聽講話有部份醫院係唔接受家計會嗰張證明。。。
所以就 ...

唔洗理咁多,扮傻照拎去登記。唔接受先算啦
|
QE可以啊
seen1818
|
16192105 發表於 19-3-13 17:46
QE可以啊

QE唔收呀~ 我最近試過,要有醫生簽署嘅証明先接受
|
seen1818 發表於 19-3-13 17:57

Deleted
|

Deleted
|

Deleted
|

我12月去L座收啊
asukav6
|

我都係最近,qe收喎
asukav6
|

我都係最近,qe收喎
雲妮mum
|

qe收,最緊要上面有last m日子
雲妮mum
|

seen1818
|
雲妮mum 發表於 19-3-13 20:03

我用app預約,佢話我懷孕證明無醫生簽名,唔接受
雲妮mum
|
seen1818 發表於 19-3-13 21:29
我用app預約,佢話我懷孕證明無醫生簽名,唔接受

我係親自去佢收呀~
candy2611
|
winwinyeah 發表於 19-3-13 06:50
所以就 ...

KW收啊 我兩胎都係用家計會證明登記 可以用醫健通登記 唔駛親身去都得
winwinyeah
|
我最後直接攞咗家計會嗰張去咗健康院約咗產檢喇。。。
不過要排到30/4。。。
到時候都應該過咗3個月。。。

asukav6
|
winwinyeah 發表於 19-3-13 23:16
我最後直接攞咗家計會嗰張去咗健康院約咗產檢喇。。。
不過要排到30/4。。。
到時候都應該過咗3個月。。。

唔係去健康院,係直接去醫院,否則唔會留床位俾你
winwinyeah
|
我最後無揀廣華,改咗返屯門醫院生。。。
我打咗去屯門醫院,不過佢地係話我唔係40歲以上高齡產婦,所以叫我直接去健康院約產檢。。。