美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

joeytang_00 發表於 19-3-14 23:26
我第二次打完結焦已經淺咗好多!JM 快啲打!記得做好保濕,一星期前後唔好用果酸類產品,唔好曝曬,搽上面 ...

效果真係好好啊!不過有時我真係覺得好奇怪, 大部份人都覺得呢間做得好好,但係又會有啲jm覺得完全無效, 到底點解呢
你係邊個治療師幫你做㗎?

複式洋房

joeytang_00 發表於 19-3-15 10:05
打咗第二次,甩咗焦就咁喇!因為面上重有其他荷爾蒙斑,不過冇咁大同咁深,所以都要繼續打呀!
...

我問了两個皮膚專科都話荷爾蒙斑唔可以打pico 任何激光都唔可以 因為有機會反黑 博唔過

別墅

ktang0 發表於 19-3-15 22:55
效果真係好好啊!不過有時我真係覺得好奇怪, 大部份人都覺得呢間做得好好,但係又會有啲jm覺得完全無效, ...

我自己覺得前後嘅護理都重要,不過冇效都好過反黑吖!
治療師 PM 咗你。

男爵府

IvyCheung_FB 發表於 19-3-16 08:42
我問了两個皮膚專科都話荷爾蒙斑唔可以打pico 任何激光都唔可以 因為有機會反黑 博唔過
...

唔會啦! 大把勁嘅皮膚科醫生都有pico 呢部機

男爵府

joeytang_00 發表於 19-3-16 11:08
我自己覺得前後嘅護理都重要,不過冇效都好過反黑吖!
治療師 PM 咗你。
...

都係架!其實自己點去護理都係好重要嘅-不過人人都會覺得自己已經做得好好㗎啦

大宅

jadepearl 發表於 19-3-13 10:04
打了picoway 4次都不大改善, 尤其權骨上的班, 美容師說叫我打結焦快D有較果... 但結焦會否好礙眼? 要4-5天 ...

我媽咪同佢D朋友 65 up
在B記打picoway 次次都打結蕉 淡左好多
唔係好礙眼 好薄的 外人只當係班 自己知有層依
4-5日 值得打結蕉

子爵府

減齡達人勳章

jadepearl 發表於 19-3-15 16:09
打完真係好乾, 除了MASK, JM 有什麼推介補水 ? Thank you.
mesoexxxxtic 楠竹
搽完好舒服
保濕過蝸牛

男爵府

wing_tt 發表於 19-3-16 12:10
mesoexxxxtic 楠竹
搽完好舒服
保濕過蝸牛

呢隻幾多錢

別墅

ktang0 發表於 19-3-16 11:13
都係架!其實自己點去護理都係好重要嘅-不過人人都會覺得自己已經做得好好㗎啦
...

其他人可能係,但係我承認自己唔係啦!哈哈!不過最會特別留意返啲護膚品有冇果酸,勤力返啲做防曬,一有少少懷疑就問清楚先,用咗咁多金錢,時間同心機,唔好白費咗嘛!

大宅

我第二次打完結焦已經淺咗好多!JM 快啲打!記得做好保濕,一星期前後唔好用果酸類產品,唔好曝曬,搽上面 ...

你效果超好喎 我都係呢間打 撻斑仲細過你但打左6次都係淺左小小咋

子爵府

減齡達人勳章

ktang0 發表於 19-3-16 13:19
呢隻幾多錢
500咁上下
細細支 一盒十支

別墅

hehehahailoveu 發表於 19-3-16 13:49
你效果超好喎 我都係呢間打 撻斑仲細過你但打左6次都係淺左小小咋

治療師嘅功勞呀!

大宅

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你打左幾多次冇左D班?

大宅

joeytang_00 發表於 19-3-15 17:34
我之前係護膚白痴,經過 research 同試驗後,覺得下面程序對我 ok.
1. 肌底液
2. B5 精華

請問肌底液可否介紹下?

別墅

pppo127 發表於 19-3-16 18:25
你打左幾多次冇左D班?

我總共打咗兩次,第二次粒大斑甩焦後就退咗喇!

別墅

tlmum 發表於 19-3-16 18:30
請問肌底液可否介紹下?

我自己選擇咗 Fanxl,睇過佢嘅成份 (雖然唔多懂),似乎比較友善,亦無果酸嗰啲喺入面,so far 用咗差不多一個月,覺得幾好,之前唔識乜嘢係肌底液,做完第一次 treatment,就算敷咗 mask,搽埋 b5等等都係乾,乾到甩皮,搽嘢上面會刺痛,後來用咗就冇事喇!

大宅

joeytang_00 發表於 19-3-16 18:37
我自己選擇咗 Fanxl,睇過佢嘅成份 (雖然唔多懂),似乎比較友善,亦無果酸嗰啲喺入面,so far 用咗差不多 ...

thanks ar
請問枝野是否叫BC lotion?

男爵府

你效果做得好好喎!
我曾經打過結焦, 甩焦後好開心無咗撻斑, 但無耐又走返出嚟, 只係無之前咁深, 係淺咗但範圍大咗 ~ 唉!

別墅

tlmum 發表於 19-3-16 19:58
thanks ar
請問枝野是否叫BC lotion?

叫 Aging Care Lotion 呀!粉紅色樽。

別墅

JazzStyle 發表於 19-3-16 23:08
你效果做得好好喎!
我曾經打過結焦, 甩焦後好開心無咗撻斑, 但無耐又走返出嚟, 只係無之前咁深, 係淺咗但 ...

我睇書講,斑係有記憶㗎!清咗都有機會再出,唯有定期再清,同埋平時做好防曬。

首頁

尾頁

跳至