初為人母好大感觸

chongli
|
以前未有BB個陣一直冇諗過自己會咁早結婚生仔
自從年頭有左BB之後先發覺 原來做人媽媽個種感覺係咁大

由初初完全接受唔到 好驚訝自己有左 到慢慢感受到BB係肚入面
加上老公由一個大男孩變得成熟左好多
知道我唔方便 佢會幫手做家務同呵護備至 甚至開始研究埋奶粉

因為BB既出現 見證住大家一齊成長 真係好感動
喊包媽媽
|
chongli 發表於 19-3-13 12:00

恭喜你,我唔覺得我老公有成熟過

yuyuyu_ng
|
喊包媽媽 發表於 19-3-13 13:39

+1
我要做媽媽
|
我果時候都同你差唔多,由懵懂到而家仲可以回答下其他媽媽既問題
Alicham
|
好明呢種感覺!我老公都比以前未有小朋友果時成熟左好多
RubyYu07
|
等bb出生後,仲大感觸啊呢D都係好既變化
RubyYu07
|
Alicham 發表於 19-3-13 14:28
好明呢種感覺!我老公都比以前未有小朋友果時成熟左好多

有時見到老公既變化,覺得自己辛苦D都值得!
Alicham
|
RubyYu07 發表於 19-3-13 16:14
有時見到老公既變化,覺得自己辛苦D都值得!

我都係咁話,D男人多數都好遲熟
ddgrjm
|

我老公都係牙,
自從我有左之後識得體諒得多左,
知道我成日作嘔唔舒服佢會叫我抖多D,
自己做住家務先,
希望到左BB出世佢會再成熟D,
照顧好小朋友LA
marmimoo
|

同老公一齊學習同成長真係開心
Carmen8080
|
生完仔先覺阿媽好偉大
GCHK
|

HAHA,一樣,我都唔覺得佢成熟左
bchuma
|

我都有你同嘅感覺,從未接受到,到接受,到感情深,老公嘅變化⋯⋯ 一個平凡且幸福嘅家
bchuma
|
marmimoo 發表於 19-3-13 17:03
同老公一齊學習同成長真係開心

開心(emoji)
kawainnn
|

+1
阿隨
|

好認同,我老公細心咗~到bb出咗世仲更加緊張,做事又上心~
leemamaa
|
迎接新生命真係好開心嫁!!!
c6會幫手更加加分!!!
Jayingto
|

同感!
mrs.suen
|
好明白你的感受啊,同老公一齊成長,一齊迎接新生命真係好開心㗎!加油啊:)
bananahee
|
羨慕JM...唔係個個C6都咁好架..
好似我個件咁...平時叫佢幫手買都話唔得閒..都唔洗指意佢會幫手睇奶粉..
BTW JM揀好食邊隻未?