親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

yuensiu 發表於 19-3-20 13:15
我都等緊下年復活節個價。

我一定要紅日去4日,所以都預佐買大韓,都知應該幾錢,儲定佐錢

如果紅日既前前後後冇咁貴,選擇多d。印航都有飛首爾,之前有jm 買佐cny 都係$ 2xxx,我諗復活節都唔會太貴。只係我d團友唔坐,所以揀定大韓。

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

yuyu.c 發表於 19-3-20 13:22
我一定要紅日去4日,所以都預佐買大韓,都知應該幾錢,儲定佐錢

如果紅日既前前後後冇咁貴,選擇 ...

如果紅日啱價都會買,如果唔係要等9月出校曆先 首爾/曼谷 2選1
尋日韓亞聖誕後都有平,小朋友要考試無買。

水晶宮

yuensiu 發表於 19-3-20 13:23

如果紅日啱價都會買,如果唔係要等9月出校曆先 ...

淨去4日? 復活節學校假期好難預,有時又會返到復活節前一日,有時又復活節前後都放假,放足2星期,有時又復活節前放,復活節紅假後即返學。

如果唔係一定紅日果4日,我覺得復活節可等校曆出先買。

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

yuyu.c 發表於 19-3-20 13:43
淨去4日? 復活節學校假期好難預,有時又會返到復活節前一日,有時又復活節前後都放假,放足2星期,有時又 ...

係,學校d假好難預,前年學校早3日放,今年直頭紅日先開始放假。
最好夾到2日復活節假出發啦 自己返工唔想請咁多日假。

水晶宮

yuyu.c 發表於 19-3-20 13:15
注意吓應該邊度check in ,行李同餐。自己搭邊間航空公司都要清楚。如果同一航廈check in就冇問題,如果唔 ...

I see, 我好簡單同邊間買就邊度check in 咋
唔知點解要講咁耐咋

禁止訪問

水晶宮

sorere 發表於 19-3-20 14:34
有時 Code Share Flight 有死雞執的.

例如 CX 去大阪, 全部都係 CX 自己營運, 但所有班次, 都係同 JAL Sha ...

即係平d可以搭貴d機
我見有時港龍同國泰係咁、但我心中他們差不多啦

水晶宮

luckybaby2011 發表於 19-3-20 14:45
即係平d可以搭貴d機
...

上年香港航空同韓亞旺季有好多share filght,上年聖誕同今年cny 都係$2000鬆d,搭韓亞,bk好多jm都買佐,我仲打算買今年easter,點知到等到買Easter就冇佐share filght

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

sorere 發表於 19-3-20 15:03
相反, 以為搭 CX, 點知原來係 越南航空、中國國航, 就無謂講啦.

無想過、thx reminder

用戶要求終止服務

牛年勳章

luckybaby2011 發表於 19-3-20 14:45
即係平d可以搭貴d機
...

港龍同國泰唔同,港龍係國泰附屬航空公司,航線唔會重覆,即使搜尋港龍航班,都係喺國泰官網買機票。
未經許可,請勿轉載

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

yuensiu 發表於 19-3-20 13:15
我都等緊下年復活節個價。

me2,大家互通消息啦~
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

侯爵府

畀面勳章

yuyu.c 發表於 19-3-20 13:22

如果紅日既前前後後冇咁貴,選擇 ...

你係講緊2020 cny? 我去skyscanner睇都只係見到好貴嘅香港航空 , 同埋大韓航空。 印度航空都冇二千幾喎?!

東京好貴所以可能我都轉場去返韓國.

水晶宮

daisy17772 發表於 19-3-20 20:39
你係講緊2020 cny? 我去skyscanner睇都只係見到好貴嘅香港航空 , 同埋大韓航空。 印度航空都冇二千幾喎? ...

係,2020cny 有jm 買佐印航首爾,好似係 $7xxx - 3大。佢買完即刻貴曬啦。

尼度,你之前冇睇?依家冇咁平啦

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22371895

侯爵府

畀面勳章

yuyu.c 發表於 19-3-20 20:59

係,2020cny 有jm 買佐印航首爾,好似係 $7xxx - 3大。佢買 ...

冇呀!一心唸住東京,無睇。到 開始改變主意想人看官網友發現未買到個日子。咁我諗住等下遲啲check點知,應該過曬可以買機票日子,發現佢冇,先至想skyscanner就已經貴價。 我記得舊年 cny 機票我都係一年前喺官網係搵到, 唔知點解而家冇喇?

咁究竟而家你去大阪?定係首爾?

我哋應該可能都坐返大韓, 其實我仔好麻麻印航,我就00kk啦,不過如果而家價錢差不多,咁梗係坐大韓! 又或者等下東京。

水晶宮

daisy17772 發表於 19-3-20 21:07

冇呀!一心唸住東京,無睇。到 開始改變主意想人看官網 ...

我買佐印航大阪,果個首爾post入去8掛咋

其實上年已留意東京,真係冇乜點平,所以就好早決定轉大阪,我買大阪都唔算好平,不過cny 比起其他算好平,所以一見永安出就買佐,我好似係今年初二買,仲係旅行中,驚C買唔切

印航有時聽d新聞都驚驚地,但坐過其實我都ok,我仔話d人有味,但我又唔覺,不過佢冇得揀

依家首爾賣到幾錢?會唔會等廉航?廉航有排都未出。

首爾就打算出年Easter,所以都會留意佢d價錢。

侯爵府

畀面勳章

yuyu.c 發表於 19-3-20 21:18
我買佐印航大阪,果個首爾post入去8掛咋。

其實上年已留意東京,真係冇乜點平,所以就好早決定轉 ...

嘩你都去得好密喎!

如果而家過咗印航最平,我估可能我都試下等廉航公司 。又或者我可能坐轉機嘅航班, 由日本北面取到入去我想去嘅雪場。

其實我哋唔係覺得印航有味道有问題, 係我個仔鍾意睇電視 ,想食物好味啲!

水晶宮

yuyu.c 發表於 19-3-20 20:59

係,2020cny 有jm 買佐印航首爾,好似係 $7xxx - 3大。佢買 ...

係啦! 第2日jm已經話加左價要$3×××。

所以我話, 買機票都要講緣份。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

daisy17772 發表於 19-3-20 21:21
嘩你都去得好密喎!

如果而家過咗印航最平,我估可能我都試下等廉航公司 。又或者我可能坐轉機嘅航班, 由 ...

我唔密架,一年通常去2次,cny同暑假咋。 再會去都係女人濕平團。對比尼度d jm我小巫嚟咋。

首頁

尾頁

跳至