一句”我點知你唧”

CiCiTang
|
自從女女出世之後,問親老公意見,佢總會態度好差咁回應我”我點知你唧”每次我聽到,我都會好唔開心,甚至會喊
你哋老公會唔會咁樣對你哋?
crystal媽咪
|
CiCiTang 發表於 19-3-14 11:02
自從女女出世之後,問親老公意見,佢總會態度好差咁回應我”我點知你唧”每次我聽到,我都會好唔開心,甚至 ...

係咪有共識下先生小朋友
CiCiTang
|
crystal媽咪 發表於 19-3-14 11:04
係咪有共識下先生小朋友

以前問佢要唔要小朋友,佢永遠答我。。。有咪要囉!順其自然!

crystal媽咪
|
CiCiTang 發表於 19-3-14 11:09

咁大細路嘅!?咁即係其實都唔係好想要
FennieMan
|
你咪好多時已經決定咗個女啲嘢,即你話晒事,佢有意見都會比你否定
特大大
|
自從女女出世之後,問親老公意見,佢總會態度好差咁回應我”我點知你唧”每次我聽到,我都會好唔開心,甚至 ...

好似我老婆,
佢本身自己已經有決定
但偏偏喜歡問人意見
人哋答咗個答案同佢唔一樣
佢就話你冇taste
久而久之 就會答時旦
你揸主意 la
@勁搞笑@
|
咁呢個可能係你老公本身性格喎
20150618bb
|

michelllau49
|
musiccisum
|
特大大 發表於 19-3-14 12:28
好似我老婆,
佢本身自己已經有決定
但偏偏喜歡問人意見

認同
sumpo
|

因為其實男人大部份時間對住小朋友嘅野都係覺得冇所謂,係女人麻煩,所以仲咁問佢,佢咪覺得麻煩果個係你,做乜問番佢囉,我老公都係咁架,所以宜家我照自己想點對小朋友就做,除非自己都拿唔到主意啦,不過有時都會話佢,咩都係我諗,一句冇所謂大晒,跟住就會嗌交囉
特大大
|

樓主,: 意見不合心水你聽吾聽先?
pretty_cat
|
我通常唔問,除非緊要野
CCHINGC
|
通常瑣碎事,例如用咩牌子尿片、奶粉、用品都係我決定,唔會每事問,男性好怕麻煩,research通常我地做,之後一d大型物品,或者大方向先會討論下,老公樂得輕鬆,佢負責番强項攞野同俾錢
Nancy20090615
|
佢其實對你講 ge 野無興趣聽無興趣知.
vivibabyvivi
|

咁答即係唔係好想要
lingfu
|
俾人ban橋太多
唔想猜測主子心思
講岩先受 講錯又ban
最尾就會變成咁
CiCiTang
|
sumpo 發表於 19-3-14 15:11
因為其實男人大部份時間對住小朋友嘅野都係覺得冇所謂,係女人麻煩,所以仲咁問佢,佢咪覺得麻煩果個係你 ...

係。。。同你有啲相似!
ninachu
|
CCHINGC 發表於 19-3-14 16:00
通常瑣碎事,例如用咩牌子尿片、奶粉、用品都係我決定,唔會每事問,男性好怕麻煩,research通常我地做,之 ...

x 2
小事我話事---小朋友用品,屋企所有鎖碎事,旅行行程,管理工人全部我負責
大事老公揸主意---小朋友學校,買車買樓保險,全部老公負責
CiCiTang
|
lingfu 發表於 19-3-14 19:43
俾人ban橋太多
唔想猜測主子心思
講岩先受 講錯又ban

全中。。。